NOTA DE TAST
Color
Color cirerer intens
AROMA:
Aromes a notes balsàmiques, fruites negres, espècies i flors.
GUST:
Un vi fresc, afruitat, molt saborós i amb gran cos.
MARIDATGE
Podem servir-lo amb plats de potència gustativa elevada: Confit d'ànec amb nabius o taronja, Secret de porc ibèric a la brasa, filet de porc amb salses, formatges curats i / o estofats.
Recomanem prendre'l a uns 15 ° C - 17 ° C, en copes grans tipus Hermitage, que permetin que s'airegi, si no procedir a la decantació uns 45 minuts abans.
ET POT INTERESSAR
Estem davant l'expressió màxima dels caràcters dels clons originals de la Garnatxa. Sent la regió més elevada, la denominació d'origen Calatayud produeix vins increïblement intensos però ben equilibrats, amb una acidesa molt viva causa de la seva considerable altitud i els sòls de pissarra li confereixen una mineralitat força marcada.
Les primeres fonts registrades al segle VII, demostren el cultiu de la Garnatxa al Regne Medieval d'Aragó, que el va estendre, creuant el mediterrani a al sud de França i Itàlia.
Cultiu tradicional de secà. Ceps orgànics conduïts en vas, cultivats totalment a mà amb la mínima manipulació. Vinyes plantades en vessants sense bancals.
Després de la primera fermentació es sotmet a la malolàctica, en bótes de roure francès, durant vint mesos. Per als primers deu mesos, el 40% de les bótes són noves, passats els deu següents utilitzen bótes neutres de 600 litres.