NOTA DE TAST
Color
Granat amb un color d'intensitat mitjana.
AROMA:
Cireres vermelles i picotes elegantment integrades amb prunes, panses i fruita en compota. Notes de fulles de tabac i cuir.
GUST:
Tanins sedosos i suaus amb un final a vainilla picant. Sabors torrats amb una refrescant acidesa.
MARIDATGE
Amb formatges curats i embotits ( xoriço Riojano, Pernil Ibèric, Cecina de Lleó, Botifarra de Burgos ) i fantàstic amb Guisats tradicionals: Olla madrilenya, pollastre a l ' "chilindrón", pollastre en pepitòria, bacallà a la portuguesa, etc ...
ET POT INTERESSAR
La història de Bodegues Berceo està estretament lligada a la història i la cultura de La Rioja. La seva existència i fundació es remunta a principis de segle XIX, concretament a l'any 1801.
La família Muga Barahona va ser la precursora de les avui anomenades Cellers Berceo. En aquesta època van ser creades com a negoci familiar sense comptar ni tan sols amb un nom comercial. Al començament es va construir un petit celler sobre uns terrenys propietat de la família, coneguts com les "Heras de Santa Lucia".
Cellers Berceo va anar adquirint reputació i el seu vi es va consagrar com un dels millors de la denominació. El negoci familiar va començar a expandir-se a altres zones vitivinícoles. La marca Gonzalo de Berceo va aconseguir tal èxit que el mateix Govern de la Rioja va voler comprar la marca per denominar així a el vi genèric de DOC a Rioja.
En l'actualitat, la direcció dels cellers està a càrrec de la cinquena generació de la família Fernández de Manzanos, liderada per Víctor Fernández de Manzanos, els que continuen treballant amb la família Gurpegui Muga per perpetuar el llegat rebut.
Elaboració:
Aquest vi és el cupatge de diverses varietats ( Ull de llebre, Garnatxa i Graciano ) cultivades en tres pobles, Banys d'Ebre ( Rioja Alabesa ), San Asensio i Medrano ( Rioja Alta ). Les vinyes velles són de got i destaquen per la maduresa i frescor.
Vinificació: Els raïms són de les velles vinyes amb verema manual, taula de selecció i fermentació amb max. 30º C. en dipòsits de formigó i bótes de 300 .litros. Remenades manuals durant tota la fermentació sense utilització de bombes. Malolàctica en bóta francesa ( 70% ) i americana ( 30% ). Criança mínima en bóta de 24 mesos. Posterior repòs i afinament en formigó i boteller 18 mesos mínim.
Varietats: 80% Ull de llebre. 10% Garnatxa i 10% Graciano.
Trés déçu, aucune longueur, pas de note boisée pour un reserva ...