Albet i Noya Finca la Milana
- Anyada:
- 2015
- Calendari d'anyades
- Tipus:
- Negre Criança
- Capacitat:
- 0,75 L.
- Graduació:
- 14,5º
- Celler:
- Albet I Noya
- País:
- Espanya
- D.O:
- D.O. Penedès
- Varietats:
- Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Caladoc
- Al.lèrgens:
- Conté sulfits

-
Stock
DISPONIBLE -
Has tastat aquest producte?

Albet i Noya Finca la Milana
INFORMACIÓ D'INTERÈS Albet i Noya Finca la Milana 2015
NOTA DE TAST
Color: Net, límpid i brillant. Color cirera picota amb reflexos robí, amb intensitat de capa mitjana. Molt agradable a la vista.
Aroma: En nas, destaca la seva potència aromàtica. Cal nombrar, els aromes de fruita negra madura (computada), i on es fusionen sobre un llit de matisos especiats de pebre, clau i comí. Els tocs de fusta regnen amb les notes més dolces de la vainilla més pura i el cacau més expressiu.
Gust: Entrada en boca on des de un bon principi t'envolta una carnositat vestida d'una acidesa perfecte. Tanins madurs d'un equilibri excepcional, i on, els aromes balsàmics et sedueixen juntament amb tocs afruitats al seu pas per via retronasal.
MARIDATGE
La seva complexitat el fa el perfecte company amb carns vermelles, rostits, formatges forts, etc… En definitiva, qualsevol plat on la potència gustativa sigui la principal protagonista.
INFORMACIÓ ADDICIONAL
Albet i Noya Finca La Milana és un vi negre de la DO Penedès elaborat per Albet i Noya. Aquest vi és un cupatge de les varietats Caladoc, Ull de llebre i Merlot.
El raïm, com el nom del vi indica, prové exclusivament de la finca La Milana. Aquesta està composta per 11 terrasses que ocupen un terreny de set hectàrees.
Els sòls són pobres en matèria orgànica i de tipus calcari-argilós. Els ceps tenen una edat que ronda els 25 anys i són tractades de forma ecològica.
Els raïms d'Albet i Noya Finca La Milana creixen en vinyes que van ser plantades fa més de 150 anys per la dona del senyor Milà: d'aquí el nom La Milana.
La verema es realitza de forma manual, prèvia selecció del raïm. Al celler, els grans passen de nou per una taula de selecció després de ser desrapats.
Els raïms d'Albet i Noya Finca La Milana fermenten durant vuit dies a temperatura constant de 25º.
Posteriorment es realitza una maceració de 18 dies amb dos remuntats diaris.
Finalment, Albet i Noya Finca La Milana envelleix en bótes noves de roure francès de 225 litres durant tretze mesos abans de reposar també en ampolla.
Aquest vi no es clarifica ni s'estabilitza en fred. Passa senzillament per un lleuger procés de filtració.
La família Albet va començar a treballar els terrenys de la finca en 1903, encara que la relació d'aquesta amb el vi es remunta fins a l'edat mitjana.
Els vins del celler Albet i Noya es poden trobar avui en gran part del món.