Chateau d'Yquem (mini)
- Anyada:
- 2015
- Tipus:
- Generós Sauternes
- Capacitat:
- 0,37 L.
- Graduació:
- 13,5º
- País:
- França
- D.O:
- A.O.C. Bordeaux Graves Sauternes/Barsac
- Varietats:
- Sauvignon Blanc, Sémillon
- Al.lèrgens:
- Conté sulfits
-
Stock
DISPONIBLE -
Has tastat aquest producte?
- Puntuació Parker 100/100

Chateau d'Yquem (mini)
INFORMACIÓ D'INTERÈS Chateau d'Yquem (mini) 2015
NOTA DE TAST
Color: D'un or palla a un ambre fosc, depenent de l'edat.
Aroma: Fruita marcada, albercoc, mandarina, ocasionalment fruita tropical, roure, vainilla i aromes torrats. Mel, avellanes i codony. Molt complex.
Gust: Ric i untuós, se senten fruits secs, albercoc deshidratat, melmelada de pruna, espècies, canyella, safrà i regalèssia, de vegades flors. En general una combinació entre fruita i acidesa amb notes de melmelada de mandarina. De vegades un toc amarg que contribueix a l'harmonia. Final llarg i mític, inacabable.
MARIDATGE
L'espectacularitat d'aquest vi fa que sigui perfecte per prendre sol, encara que té un potencial tan alt que ens permet que sigui utilitzat amb maridatges de contrastos i plats amb sensacions greixos a la boca. Ideal amb foie, compotes i les postres de rebosteria més selecta.
INFORMACIÓ ADDICIONAL
És una llegenda, i per a molts el millor vi del món. Com tots els grans vins, és el resultat d'una sèrie de circumstancies naturals favorables, i sobretot, una elaboració molt especial i meticulosa.
La propietat és extensa, està situada en un turó on també s'aixeca el Castell que li dóna nom, 104 hectàrees plantades amb Semillón en un 80% i sauvignon blanc en el 20% restant. Cada any s'arrenquen aproximadament 3 hectàrees de vinyes velles, amb la doble finalitat que descansi el terreny i quedi lloc per a nous plantacions.
El terreny està format per una capa superficial d'argila sorrenca recolzada sobre una calcària profunda, i és drenat amb gran cura gràcies a un sistema installat en 1880.
En l'època de verema, un gran equip de persones treballa durant 6 o 8 setmanes, ja que la collita es realitza gra a gra, només els sobremadurats, repetint aquest procés fins a 11 vegades en una sola soca.
Dins de la màgia d'aquest vi, la família Lur-Saluces mai ha fet explicacions en les operacions de vinificació. Un rendiment molt baix per cada vinya (que pot arribar a ser de 9-10Hl/Ha) unit a una criança de més de tres anys i mig en bótes de roure nou.