Codorniu 456 Ars Collecta Brut

Anyada:
2007, Excel.lent
 
Calendari d'anyades
Tipus:
Blanc Gran Reserva Brut
Capacitat:
0,75 L.
Graduació:
11,5º
Celler:
Caves Codorniu
País:
Espanya
D.O:
D.O. Cava
Varietats:
Chardonnay, Pinot Noir, Xarel·lo
Vins D.O. Cava   (Espanya - Catalunya)
  •   Stock
    DISPONIBLE
  • Has tastat aquest producte?
             
  • Guía Peñín 92/100
  • Puntuació Parker 90/100
92 90
Foto Codorniu 456 Ars Collecta Brut vi escumós

Codorniu 456 Ars Collecta Brut

 
2008 97
2007 92
   
   
   
 
2008 91
2007 90
   
   
   

INFORMACIÓ D'INTERÈS Codorniu 456 Ars Collecta Brut 2007

NOTA DE TAST

Color: sorprèn la seva pal·lidesa: no apareixen ni tonalitats pajizas ni símptomes d'oxidació; la bombolla és persistent i forma una corona que
romana prolongadament a la copa.

Aroma: apareixen notes pròpies de l'envelliment, com brioix, massa de pa i llevats, però sense oblidar flors blanques, ametller i saüc, fruites madures i fresques; una orquestra de sensacions.

Gust: En boca el tacte és cremós per les bombolles fines, alta densitat pel temps d'envelliment, bona definició, equilibri, vitalitat i elegant complexitat.

MARIDATGE

Per acompanyar plats suaus, especiats o no, i a base de peix o carns. també marida
amb barbacoes i fumats suaus; la pasta de full i pastes salades són una excel·lent combinació.
També és una aposta segura acompanyat de cuina internacional com la japonesa, xinesa o
peruana

INFORMACIÓ ADDICIONAL

És un cava compost per tres monovarietals procedents de cadascuna de les tres zones en les
que es treballa habitualment: dos continentals i una mediterrània: Chardonnay (Costers del
Segre), Pinot Noir (Conca de Barberà) i Xarel·lo (Penedès). Per determinar el moment òptim
de verema es va valorar el potencial d'envelliment que tenia la qualitat del raïm. la verema
va ser manual i nocturna per aprofitar temperatures baixes i d'aquesta manera evitar oxidacions de
els mosts i maceracions d'aquests amb les parts sòlides. El transport fins al premsat es
va fer en caixes de 12 kg i al voltant de 15ºC, es refrigeró un cop al celler. Premsat molt suau
amb un rendiment del 50% (50 l / 100 kg); així únicament es treballa amb la porció més noble
del most i que ajudarà a que el futur cava pugui mantenir característiques de vitalitat al
llarg dels anys d'envelliment. La vinificació de cada varietal es va fer per separat i la
barreja final es va fer just abans de l'embotellat. El moviment dels vins es va fer utilitzant la
gravetat i evitant al màxim l'ús de sistemes mecànics; la fermentació es va dur a terme a
petits dipòsits a temperatura controlada (17ºC). Unitats limitades: 1.000 ampolles.

Codorniu 456 Ars Collecta Brut, vi escumós D.O. Cava, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".