NOTA DE TAST
Color
Brillant groc daurat
AROMA:
Explosió d'aromes cítrics: llima, aranja, poma verda, molt lleugeres sensacions florals, aromàtic i intens, caràcter vi afruitat.
GUST:
Sensació fresca a l'inici, el pas per boca més voluminosa i un final llarg i refrescant. Les notes que trobem en nas es reprodueixen en boca, apareixent en diferents parts de l'recorregut. Primer surten les notes més cítriques que aporten frescor; a meitat apareixen notes més llamineres, com de gominoles àcides. És persistent i la seva textura és suggerent.
MARIDATGE
És el complement perfecte de plats típics que contenen carns blanques. peix, marisc, arrossos i pastes. També ideal per a cuines asiàtiques com la japonesa i la tailandesa, tempures, i verdures a la planxa.
ET POT INTERESSAR
Els orígens de Codorniu es remunten a l' any 1551, quan Jaume Codorníu ja tenia premses i bótes de vi. Ës la dissetena empresa familiar més antigadel món, amb més de 450 anys d' història. L' any 1659 la família Codorníu es va unir a la família Raventós. L' any 1872 Josep Raventós va elaborar el primer vi escumós pel metode tradicional francès, utiitzant les varietats tradicionals del Penedès: macabeu, xarel.lo i parellada.
L' any 1885 Manel Raventós va decidir que Codorníu es dedicaria en exclusiva a l' elaboració de vins escumosos de qualitat. Des de llavors, totes les generacions s' han dedicat al cultiu de la vinya i a la producció de vins escumosos.
Elaboració:
Els raïms de Chardonnay procedeixen de diferents parcel·les, amb diferents sòls i exposicions; el propòsit és aconseguir una barreja amb diversos registres, que ens aportin textura, cos, frescor i golositat . Aquesta diferenciació ens permet aconseguir un vi amb qualitats excepcionals mantenint l'expressió de la fruita.
Els raïms arriben al celler durant la nit, a temperatures baixes, per conservar les aromes de la varietat i evitar oxidacions no desitjades. Es realitza un premsat immediat per a després, durant 24 a 48 h procedir a una clarificació natural a baixa temperatura. Un cop net el most, es trasega a un dipòsit d'acer inoxidable amb sistema de fred per a realitzar una fermentació controlada entre 16º a 18º C. Finalitzada la fermentació alcohòlica, els diferents dipòsits es barregen segons indicació de l'enòleg per aconseguir el cupatge definitiva.
Un blanc amb una suau dolçor final degut al raim moscatell que incorpora. Molt gustós.
Agradarà molt als que els hi agrada que el vi no sigui massa sec.
(Semblant al "Viña Esmeralda" de Torres encara que aquest es amb base Gewurstraimer i el Codorniu es amb Chardonnay)