NOTA DE TAST
Color
Groc de llimona brillant, net.
AROMA:
Intens aroma on destaquen les notes fruiters com el préssec i florals (flor de fonoll) amb un fons balsàmic. Predomini també de notes d'herbes aromàtiques mediterrànies (romaní, fonoll i farigola).
GUST:
En boca es mostra voluminós, fruit de la feina amb les mares, i amb molt bona acidesa. Destaca per ser un vi rodó i complex en part gràcies a el pas per àmfora ceràmica. Les seves notes salines i iodades desperten records de la mar Mediterrània situat a tan sols 4 km. d'aquesta vinya.
MARIDATGE
Adequat amb cuina vegana amb tot tipus de marisc, així com de peix blanc. Acompanya bé tot tipus de marisc com l'ostra i la gamba vermella. Harmonitza perfectament amb cuina Japonesa i Oriental.
Temperatura de servei de 6 a 8º C.
ET POT INTERESSAR
TORRE DEL VEGUER
Aquest preciós castell, d'estil eclèctic, alberga al seu interior espais de gran bellesa que mantenen l'encant de la construcció original. El castell Torre de l'Veguer està ubicat a Sant Pere de Ribes tocant el terme de Vilanova i la Geltrú. A les faldilles del cim de l'Montgròs i amb vista a la mar Mediterrània que es troba a tan sols 4 km. La seva construcció data de segle XIV, però va ser durant el XIX que es va edificar la major part de l'establiment. És un lloc de gran bellesa, tant per la seva façana com per la ubicació.
Els orígens del celler es remunten a el segle XV quan els frares jerònims habitaven aquest espai començaven a conrear la vinya. Va ser a partir de 1995 quan el celler va iniciar una nova etapa creant els seus vins a partir de les varietats autòctones de Garraf o el Xarel·lo i les mediterrànies amb el Muscat. També predominaven el Cabernet Sauvignon, el perlot i el Petite Syrah. A partir de 2008 van començar a plantar vinyes de Muller Thurgau i Pinot Noir, que es produeixen amb èxit, tot i estar situades a 1.200 metres d'altitud.
Els vins de Torre de l'Veguer procedeixen de l'Massís de Garraf, un terrer diferent i original a tots els altres que es poden trobar a Catalunya. Es tracta d'una gran massa de roca calcària formada en l'Era Terciària, situada a la part meridional de la Serra Litoral, entre el mar Mediterrani i la plana de el Penedès.
ELABORACIÓ:
Aquest vi prové de la "Vinya del Pou", 1975, de formació en got, varietats Xarel·lo (90%) i Xarel·lo Vermell (10%). Vinya ecològica des de Maig 2013.
Premsat suau a baixa pressió, amb rendiments al voltant de l'50% i aprofitant únicament el most flor. Fermentació alcohòlica per parcel·les en dipòsits d'acer inoxidable de 5000 Lt, a temperatura controlada de 16 º C. durant 14 dies. Criança sobre les seves pròpies lies durant 2 mesos. Criança en àmfores ceràmiques de 700 Lt.