NOTA DE TAST
Color
De color groc palla.
AROMA:
Intens i complex en nas amb aromes florals combinats amb lleugers tocs de fonoll i cítrics. Es troben matisos de fusta nova, sense emmascarar la personalitat de la seva fruita ni el paisatge d'on procedeix.
GUST:
Entrada voluminosa en boca, de pes mitjà en el recorregut, però molt persistent causa de la seva òptima acidesa . És un va veure que emociona, inspira paisatge, subtilesa i força. amb un excel·lent recorregut en ampolla.
MARIDATGE
Vi amb personalitat i sabor. Per la seva similitud de concepte i tractament, un equilibri perfecte amb aliments naturals, cuina vegana. Perfecte amb formatges tous, semi curats, formatges fumats, formatges de l'Alt Urgell, de la Garrotxa, Serrat, específics catalans per proximitat. Plats amb sensacions fumats, broqueta de salmó fumat amb llagostins, alvocat, tomàquet cherry, sushi i tonyina fumat.
Per la similitud gustativa, la sensació de bóta amb els fumats va perfecte.
Temperatura de servei de 10º a 12º C.
ET POT INTERESSAR
Les vinyes de SOTA ELS ÀNGELS els formen un total de vuit hectàrees d'un verd frondós, d'unes belles ceps que desperten amb aires de verger. Estan densament plantats amb les varietats carinyena, garnatxes tinta, balanca i gris, merlot, syrah, viognier i picapoll. És un lloc ple d'ànima on s'obté el raïm d'excel·lent qualitat per elaborar vins impregnats dels matisos del seu terroir.
A més de fermentar els mostos en cups de ciment, l'arquitectura integrada del celler facilita l'elaboració de vins ecològics amb una climatització natural i uns desnivells perfectament estudiats que permeten treballar aprofitant la gravetat, des que el raïm arriba al celler fins que els vins dormen a les sala de barriques esperant l'embotellat final. en aquesta sala, sota terra, la temperatura es manté naturalment tot l'any entre 13º i 19º C.
Elaboració:
Verema de matinada i selecció manual en el moment òptim de maduració. Recol·lecció en caixes petites de 10 kg. Es derrapa el raïm i passa a dipòsits d'acer inoxidables d'maderación a 6è C. S'extreu únicament el most flor i s'inicia la fermentació a 14º. A mitja fermentación es guarda en bótes noves de roure francès de 500 i 600 litres on acaba la fermentació. Envellit sis mesos en les mateixes bótes sobre les seves fines mares. Suau filtració abans de l'embotellat.
Les varietats són Picapoll 50% i Chardonnay 50%