NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Vi de potència aromàtica mitjana - alta. Predominen la família de les fruites blanques i cítriques, on i trobem pell de llimona, préssec, poma, tot harmonitzat amb petits tocs d'herbes mediterrànies (fonoll i romaní).
GUST:
Entrada en boca amb un atac molt suau i agradable. Pas pel paladar amb elegància i estructura, on va deixant una sensació fresca i àcida, que resulta molt fàcil de beure. Picapoll i Malvasia amb un assemblatge perfecte. Post gust llarg i fresc.
MARIDATGE
Perfecte per a prendre amb peixos a la planxa o al vapor, molt suaus, fruits del mar, com les típiques garoines de la zona, o plats com un arròs negre empordanès.
ET POT INTERESSAR
L'Empordà és una zona vinícola llegendària, on els grecs van ser els primers a introduir la cultura de el vi i el vi al voltant del 600 aC. Mas Oller és una finca històrica situada al municipi de Torrent, a la comarca de l'Petit Empordà, amb vistes a les Illes Medes i les muralles de Pals, amb les terres repartides al voltant d'una masia de al segle XVII. En els anys 50 d'segle passat es van arrencar les vinyes i les oliveres per dedicar-se a l'monocultiu de cereal i l'explotació intensiva de l'ramat. Es conserven, però, les velles alzines, destinades a l'elaboració dels prestigiosos taps de la comarca. Des dels anys 70 el conjunt pertany a la família Esteva. L'any 2000, Carlos Esteva - propietari de prestigiós celler Can Ràfols dels Caus- decideix rescatar de l'oblit la finca familiar, rejovenint amb delicadesa la masia, ubicant el celler en el que va ser la Vaquerissa i replantant de vinyes del que havia estat la millor finca vinícola de Pals, amb el desig de produir nous vins de qualitat, partint de la tradició empordanesa, però innovant en molts detalls, des de la vinya fins al celler. Els vins de les primeres veremes, produïts per soques joves, es van vendre per la zona. Ara, les vinyes han adquirit l'edat suficient per produir la concentració de fruita que s'estava buscant. Avui dia, gairebé 400 anys després de la seva construcció, Mas Oller s'ha convertit en un celler de referència en la DO Empordà amb vins que s'elaboren des d'una filosofia que aposta per la singularitat i per l'expressió de el lloc on neixen.
Excelent