NOTA DE TAST
Color
Vi de color daurat pàllid.
AROMA:
Complex i elegant amb notes en nas de vainilla, flors i lleugers tocs de fonoll i herbes de muntanya baixa.
GUST:
En boca és untuós, amb un fons de lies fines, fruits secs i notes de roure torrat pròpies de la fusta.
MARIDATGE
Aquest vi marida bé amb peixos en salsa, carns blanques, fins i tot amb salses no gaire forts, xai rostit, verdures a la llanxa i llegums.
ET POT INTERESSAR
Guia Peñín 2012: 91/100
Després de 150 anys de gran experiència, el seu encert i clau d'èxit ha estat el combinar com ningú la seva llarga tradició i assentada marca amb la regeneració i adaptació als temps actuals de totes les seves installacions i, més important, la modernització de la seva gamma de vins . Una casa que, d'alguna manera, sempre ha estat avançada al seu temps, una casa que ha sabut prendre riscos, encertats i amb enfocament, sense perdre el seu bagatge cultural. Mostra d'això són ara la seva aposta i incursió "primerenca" a Rueda, el seu Barón de Chirel, el seu nou celler, el seu renovat vi reserva i els seus nous vins de finca.
Fundada l'any 1858 per Camilo Hurtado de Amézaga, Marqués de Riscal, s'alça com una de les marques més reconegudes i històriques del món del vi de Rioja i espanyol, ara gairebé més per la valenta, arriscada i moderna ampliació del celler amb hotel, a càrrec de Frank Gehry que, sense cap mena de dubte, representa una aposta molt encertada a l'estil Guggenheim, amb gestió internacional i spa amb vinoteràpia.
Guia Peñín 2010: 92/100 punts (Marqués de Riscal Limousin BFB 2008)