NOTA DE TAST
Color
Groc pàl·lid, brillant, net, agradable i bonic a la vista.
AROMA:
En nas mostra aromes de poma madura i pera, amb tocs florals.
GUST:
La fermentació en bóta i els bâtonnages que es realitzen afegeixen complexitat i cremositat que s'aprecien en boca, amb un toc fumat i un elegant final, mineral i llarg.
MARIDATGE
Un excel·lent company amb els millors "Pinxos Donostiarres", unes kokatxas, lluç amb salsa verda o a la basca, pop a la brasa, calamars en la seva tinta, plats tradicionals per aquest vi tan autòcton.
ET POT INTERESSAR
Oxer sempre ha volgut elaborar vins a Rioja Alabesa i el 2005 es va a Laguardia convençut de la singularitat d'aquella zona. Convençut de la singularitat, Oxer inverteix cada cèntim en comprar velles parcel·les.
Les vinyes a la Rioja Alabesa es treballen orgànicament en agricultura regenerativa. Home i mula treballen el terreny amb gran cura i respecte per les vinyes velles. Tant el nom com l'etiquetatge es realitza amb un esperat detall, des del significat a l'simbolisme, expressant a la perfecció amb les seves etiquetes que tracten d'expressar el seu univers. Tot el treball meticulós a les vinyes i celler acaben en vins elegants i frescos.
MARKO GURE ARBASOAK - A l'igual que Marko, està dedicat a la casa familiar de Oxer, però en aquest cas, a Marko li segueix "Gure Arbasoak", que en basc és l'equivalent a "Els nostres Ancestres", aquells que van ser part de la vida. És una selecció manual dels millors raïms de les vinyes més antics de la propietat. Les vinyes es troben a Kortezubi, un petit poble de Biscaia proper a la costa, famós per les seves coves prehistòriques patrimoni de la Unesco. Sòl de la vinya argilo-calcari.
Elaboració:
Varietats: 45% Hondarribi Zuri Zerratia (Petit Courbu). 45% Hondarribi Zuri Gros Courbu) i 10% Izkiota Txikia (Petit Manseng). DO Bizkaiko Txakolina.
Vinificació: 50% amb fermentació espontània en dipòsits d'inox i l'altre 50% fermentat en bótes usades de roure francès de 500 L. Un cop acabada la fermentació, el vi envelleix durant 8 mesos en contacte amb les seves mares en bótes de roure francès usades de 500 L. El vi és embotellat sense filtrar.