NOTA DE TAST
Color
Groc pàl·lid amb reflexos verdosos, brillant, net.
AROMA:
Franco, molt afruitat, aromes primaris, fruites blanques amb os (préssec, pera, poma). Bona intensitat.
GUST:
Saborós, equilibrada acidesa, lleugera untuositat en el tacte bucal, vi viu, amb matisos de fruita fresca cítrica (aranja rosa, crema de llimona). Final llarg i persistent sec.
MARIDATGE
Plats d'entrants: Musclos a el vapor o amb salsa, escopinyes a el vapor o planxa, calamars a planxa oa la andalusa (fregits), amanides diverses, amb llagostins i salmó, burrata farcida de pesto amb tomàquets rostits.
En general, cuina fresca, actual i mediterrània amb influències de proximitat cuina catalana.
ET POT INTERESSAR
CELLERS D' EN GUILLA, és un dels nous projectes que millor ha arrelat a la DO Emprdà. Va néixer de la iniciativa d' en Marti Vallès i l' Assumpta Bohigas, que han sumat la il.lusió de molts amics i han apostat per les vinyes velles de varietats autòctones , amb carinyenes de més de 60 anys, viñes de macabeu de 30 anys i diferents vinyes velles de garnatxa blanca, roja i negrea.
El nom del celler fa referència a la parcel.la de La Guilla, on tenen les vinyes de Garriguella. EL nom original era La Illa, perquè quan plovia la parcel.la quedava aillada per l' aigua, però la terminologia va anar derivant amb els anys fins a conversit-se en La Guilla. Destaca el seu projecte d' enoturisme, que inclou una sala de tast a l' antiga casa de pedra integrada al celler, una moderna botiga amb bar, un habitatge de lloguer amb piscina al costat del celler i una magnífica terrassa amb vistes panoràmiques.
La direcció tècnica és compartida entre en Martí Vallès, que havia posat en marxa un celler al Penedès entre els anys 1994 i 2006, i en Jordi Esteve, un enòleg gironí que tornava d' un llarg recorregut per diferents zones vinícoles del món, amb estades a Itàlia, Xile i Califòrnia. Junts elaboraren vins expressius de la terra i amb personalitat pròpia, que ja estan obtenint els primers reconeixements internacional. En la seva aposta pels vins dolços, des de l' any 2011 estan iniciant una solera de garnatxa roja en bótes velles de roure francès i de jerez, així com diferents proves de criances oxidatives en damajoanes exposades a sol i serena.
ELABORACIO
Vi blanc jove elaborat amb un 60% de Garnatxa blanca i un 40% de Macabeu. La Garnatxa macera 24 h. amb pells.
molt bo