Gramona Roent Xarel·lo
- Anyada:
- 2014
- Calendari d'anyades
- Tipus:
- Blanc Jove
- Capacitat:
- 0,75 L.
- Graduació:
- 11,5º
- Celler:
- Caves Gramona
- País:
- Espanya
- D.O:
- D.O. Penedès
- Varietats:
- Xarel·lo vermell
- Al.lèrgens:
- Conté sulfits

-
Stock
DISPONIBLE -
Valoració clients
- Guía Peñín 90/100
- Puntuació Parker 90/100

Gramona Roent Xarel·lo
INFORMACIÓ D'INTERÈS Gramona Roent Xarel·lo 2014
NOTA DE TAST
Color: Color pell de ceba.
Aroma: La part fruiter es manifesta en peres, pomes, aranges, maduixes silvestres. Herbes de bosc mediterrani. Un deixo floral de ginesta. Vi de personalitat molt especial que recorda a "Les baies de Sechuán". Pronunciat caràcter mineral.
Gust: Entrada fresca, pas per boca envoltant. Bona estructura. Final d'excel·lent acidesa molt pronunciada i ben equilibrada. Harmonia i bones sensacions finals.
MARIDATGE
Un vi amb una infinitat de possibilitats gastronòmiques. Aperitius. Salaons, fregits. Gran aliat de la cuina especiada tant japonesa (nigiris, sashimi, makis), com la cuina sud-americana (cebiches, adobs, escabetxos). La seva acidesa acompanya arrossos (paelles i risottos) i guisats mariners en general.
INFORMACIÓ ADDICIONAL
"Gramona treballa les seves terres ininterrompudament des de mitjans de segle XIX. Sis generacions d'una família de tradició vitivinícola que durant anys ha treballat amb respecte i passió per la terra i amb un segell de qualitat indiscutible. Fidels a una filosofia sostenible per al nostre entorn, recorrem a l'agricultura biodinàmica per al cultiu de les vinyes i per a l'elaboració dels vins i escumosos "
Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen en la terra i en el seu hàbitat. No s'apliquen herbicides ni pesticides químics, s'empren recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l'equilibri de l'entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos. A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l'ecologia, es vivifiquen les vinyes i es busca elevar els seus nivells de biodiversitat: s'apliquen infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i s'elaboren els propis preparats i el propi compost animal i vegetal a partir de l'hort de plantes medicinals i de la granja de vaques, ovelles i cavalls.
elaboració;
La verema és manual, passen els raïms per taula de selecció. Maceren en fred durant 14 h. Fermentació en "foudre", tines de fusta de 3.000 litres de diversos anys sense buscar l'aportació dels sabors torrats. una lleugera mineralització. És un vi ecològic de la finca "Font Jui", una finca de 4 ha. , Terra argilós, calcari, molt particular.
VALORACIÓ DELS NOSTRES CLIENTS
Fes la teva valoració- Usuari:
- roent
- Data:
- 23/03/2018
pensaba que era afroitat, no ha convençut