NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color groc pàl·lid amb reflexos grisacis. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Entrada en nas amb aromes florals i matisos de massa mare que ens suggereixen sensacions fresques i subtilment marines.
GUST:
En boca és delicadesa i voluminositat. Amb una acidesa ben marcada que li confereix una evolució segura, de tanins presents i delicats i una elegància que no deixarà indiferent.
MARIDATGE
Recomanem servir aquest vi a uns 10ºC. Per acompanyar... plats amb presència d'aromes i gustos com l'arròs negre, el bacallà negat o els eriçons van molt bé
ET POT INTERESSAR
Es tracta d'una vinya en got plantada el 1910, 108 anys al moment de la verema. El terra és d'esquists i té un pendent d'un 3%. Algunes parts de la vinya tenen terrasses de pedra seca. Aquesta parcel·la té majoritàriament garnatxa vermella, garnatxa blanca i macabeu, encara que a l'estudi que s'ha fet s'han trobat fins a 9 varietats blanques i vermelles, i totes formen part del cupatge d'aquest vi. Es treballa en viticultura ecològica, coberta vegetal espontània, poda de conservació dhivern i lleugera poda de primavera ja que el vigor és molt baix. Es cullen les tres varietats principals per separat, les dues garnatxes el 30 d'agost i el macabeu el 5 de setembre.
Elaboració
Es refreden el raïm a 8ºC i es premsen un cop freds. Només es fa servir el most flor. Es fa un desfangat estàtic durant 48 hores. La fermentació és espontània. Un cop acabades les tres fermentacions es fa un assemblatge dels tres vins i es fa una criança, amb mares, en un ou de ciment de 19 hl durant set mesos amb les mares. S'embotella el 5 de maig.
Tipologia de vi
Vi blanc amb una persistència a la boca que ens suggereix una bona i llarga evolució a l'ampolla que el pot convertir en vi de guarda.