Clos dels Fòssils

Anyada:
2018
 
Calendari d'anyades
Tipus:
Blanc Criança
Capacitat:
0,75 L.
Graduació:
12,5º
Celler:
Caves Llopart
País:
Espanya
D.O:
D.O. Penedès
Varietats:
Al.lèrgens:
Conté sulfits
Vins D.O. Penedès   (Espanya - Catalunya)
Producte 100% Vegà
Producte Ecològic
Foto Clos dels Fòssils vi blanc

Clos dels Fòssils

INFORMACIÓ D'INTERÈS Clos dels Fòssils 2018

NOTA DE TAST

Color: Groc intens amb algun reflexe palla, brillant.

Aroma: Bona potencia aromàtica, complexe unió de dos registres olfatius, la fruita amb predomini de fruites blanques i citriques ( poma groga, pressec, piña, pomelo rosa) i les notes torrades i fumades de la seva criança en barrica de roure.

Gust: En boca és lleugerament cremós, untuós, agradable tacte bucal llarg i persistent. Molt agradable en boca, un vi amb caràcter, personalitat i sabor. Sensacions cremoses, crema de llimona, pinya madura, poma rostida, bolleria fina.

MARIDATGE

Perfecte amb carpaccio de peix fresc i marisc, còctel de marisc, arrossos mediterranis: arròs negre.

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Segons un document escrit en llatí datat en el 7 de gener de 1385, Bernat Llopart (o Bernardus Leopardi) va rebre la cessió d'unes vinyes situades a l'actual Heretat de Can Llopart de Subirats . És la primera referència a la vinculació entre els Llopart de el Penedès i la viticultura, una relació que s'ha mantingut de manera ininterrompuda fins avui dia.
Durant segles, la família Llopart va compaginar el cultiu dels productes tradicionals de la mediterrània: la vinya, el blat i l'olivera. Va ser a finals de segle XVIII, els Llopart decideixen dedicar-se de manera exclusiva a la vitivinicultura, com va succeir de manera generalitzada al Penedès.
L'any 1887 Pere Massana va començar a etiquetar el seu vi escumós amb el nom de la masia que tenia a Subirats, Llopart. Per això, va fer ús d'una etiqueta molt especial, la qual encara vesteix totes les ampolles de Llopart. A l'etiqueta es veu una vista panoràmica de la masia Llopart de Costa i les muntanyes de l'entorn.
A principis de la dècada de 1950, Pere Llopart Vilarós va donar un nou impuls als cellers. Va contribuir de manera activa a donar a conèixer i a donar prestigi als vins escumosos artesans, entre els quals Llopart es va consolidar entre els de més qualitat. Així va fer de Llopart l'expressió de l'essència de la terra i unes vinyes.

Elaboració:
Maceració prefermentativa en fred i una fermentació a temperatura controlada 17º C. en dipòsits d' acer inoxidable. A partir del most flor, el vi passa 4 mesos de criança en roure francès d' Allier.
Les vinyes plantades a més de 300 m. d' altitut en terrasses i el sòl de la vinyà argilo-silici en què destaca l' abundància de fòssils mariners. D' aquí agafa el nom el vi " Clos dels Fòssils"
Viticultura ecològica.

Clos dels Fòssils, vi blanc D.O. Penedès, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".