NOTA DE TAST
Color
Net, brillant, amb color groc daurat.
AROMA:
Fresc, aromes de flors blanques i cítrics, lleugeres notes de torrats i fruites confitades lligades a l' evolució en ampolla.
GUST:
Llarg, munten la frescor de sensacions cítriques i la suavitat dels torrats de la fusta i evolució en ampolla.
MARIDATGE
Ideal amb fruits de la mar típics de la zona de Galícia, tant marisc, mol·luscs, frescos de les Rias Baixas peixos a la planxa o al forn, cuina oriental japonesa ( sushi de tonyina, salmó ). Menjars tradicionals com l'excel·lent empanada gallega amb variants, escopinyes, etc. i el típic i esplèndid "Pop a Feira"
ET POT INTERESSAR
Pazo baión és una singular finca situada al cor de la Vall del Salnés. Aquesta insigne propietat els orígens daten de la S. XV posseeix una de les vinyes més espectaculars del panorama vitivinícola mundial.
Els murs de Pazo Baion guarden després de si la història de les famílies nobles més importants de Galícia. Fundada al segle XV pels Sarmiento, Pazo Baion acolliria algun dels llinatges més destacats com els Figueroa, els Camba o els Soutomaior.
Entre els seus segles d 'història també es parla de l' emigració gallega de la mà de Don Adolfo Fojo, un adinerat emigrant retornat de l' Argentina, el qual va comprar la propietat i va dur a terme a ella la major reforma de l' antic pazo, donant-li l'estructura arquitectònica que actualment posseeix amb les dues torres de tall victorià. També manaria la construcció d'una vaqueria i un celler. Els últims hereus de Don Adolfo Fojo van vendre la propietat en els anys 70, moment en què es va dur a terme la primera plantació tècnica d' Albariño de Rias Baixas. Aquest vinya es va convertir llavors en una referència per als professionals de sector.
Finalment, i després de passar per diferents propietaris, el 16 de juliol de l'any 2008, Pazo Baion va ser adquirida per Adega Comtes de Albarei.
A més Comtes de Albarei emprèn una reforma arquitectònica i paisatgística a la finca sota la batuta de l'arquitecte gallec César Portela, premi Nacional d'Arquitectura, gràcies a la qual aquesta joia de patrimoni artístic i cultural reviu la seva època més daurada.
Vinya: Raïm procedent de vinyes velles. Sistema de conducció en emparrat. Tipus de sòl sorrenc, àcid i poc profund.
Verema: Exhaustiu control de maduració. Recol·lecció manual en caixes de plàstic homologades de 20 kg. per mantenir la qualitat del raïm. Selecció dels millors raïms tant en vinya com al celler.
Fermentació: De el most amb les seves pells en bótes de roure francès obertes. Durada 10 dies aprox.
Criança: 3 mesos de criança en bóta de roure francès. Mínim 1 any en boteller.