D.O. Toro  

Vins denominació d'origen D.O. Toro

En el 1987 es va fundar la denominació d’origen Toro, zona vinícola que ha anat guanyant prestigi i popularitat en els últims anys degut a la qualitat dels seus vins, molt ben qualificats en fires i certàmens especialitzats. La regió regada pel riu Duero, es troba localitzada entre sud-est de la província de Zamora i el sud-oest de la província de Valladolid i comprèn la part més occidental de la comunitat autònoma de Castella i Lleó. La superfície de vinya arriba a les 5.800 hectàrees amb una producció de vi anual d’aproximadament 10 milions de litres.

Ampliar informació sobre la denominació d'origen D.O. Toro

El clima de la regió de Toro es considera continental amb influències atlàntiques, els hiverns són freds i els estius sense arribar a elevades temperatures, hi ha marcades oscil·lacions de temperatura entre el dia i la nit. La pluviometria anual es de 350 a 400 litres anuals i l’altitud on es conrea la vinya varia de 600 a 750 metres. La composició dels sòls està format per sediments de gresos, argiles i conglomerats calcaris.

Només són 4 les varietats de raïm permeses pel Consell Regulador de la denominació. La més important i emblema de la regió es el raïm negre Tinta de Toro, que tot i la controvèrsia, s’ha demostrat genèticament que és la varietat de raïm negre Tempranillo adaptada a la zona. Les altres varietats autoritzades seran la Garnatxa Negra, Malvasia i Verdejo, les dues últimes blanques. La major part dels vins elaborats seran negres i normalment s’envelliran en bótes de roure. En la seva elaboració s’utilitzarà bàsicament Tinta de Toro i només es podrà barrejar amb un màxim del 25% de Garnatxa Negra. Els vins resultants estaran marcats per un intens aroma en nas, i seran estructurats, tànics i opulents en boca. Els vins blancs de Toro es dividiran en els monovarietals de Verdejo i els elaborats amb un mínim del 85% de Malvasia i la resta de Verdejo. Respecte els rosats la proporció mínima de Tinta de Toro haurà de ser del 75% i la resta Garnatxa Negra en el primer tipus, o també es podran realitzar vins 100% Garnatxa Negra.

 
(68 productes)
 
S'han trobat 68 productes
 
NECESSITES AJUDA?