NOTA DE TAST
Color
Color caramel
AROMA:
Aromes herbales, donzell, marduix.
GUST:
Entrada dolç i final amarg que ens recorda el tradicional vermut d'abans
MARIDATGE
Adobats i tot tipus d'aperitius, embotits ibèrics, ideal amb marisc en conserves com cloïsses, escopinyes, navalles.
Temperatura de servei 8º C. amb o sense gel.
ET POT INTERESSAR
El modern celler del Paratge de Ubieta és el resultat de la llarga marxa començada a finals de segle XIX -en 1895- per Don Félix Martínez Lacuesta (Haro 1873-1922).
Cellers Martínez Lacuesta continua avui en mans de la família després de successives generacions i és una de les Bodegues Centenàries de la Rioja. La terra de Haro, la saviesa vitivinícola de la seva gent, les vinyes i celler són forts fonaments que serveixen de base a una moderna empresa vinícola, que elabora vins amb el tradicional gust del Rioja, alhora que innova amb noves propostes pensant en els mercats futurs.
El vermut, que Martínez Lacuesta s'elabora de forma artesanal des de 1937, és considerat com un dels millors aperitius. La Conzia o extracte (herbes i plantes aromàtiques macerades en fred en vi blanc) envelleix en bótes de roure americà, i s'addiciona a el vi blanc base, al costat del sucre, àcid cítric, caramel i alcohol.
És una beguda alcohòlica, dolça, amarga i aromàtica. Un plaer per als sentits.