NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color cirera picota amb reflexos granats. Intensitat de capa mitjana/alta. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas es presenta amb molt bona intensitat i una profunditat característica. Bona representació de fruits vermells i negres computats sobre un llit d'espècies com la vainilla, la regalèssia i els tocs de mel torrada. Bona complexitat en copa, demostrant així els seus aromes més terciaris fruit de la seva criança en bótes de roure francès.
GUST:
Entrada en boca voluptuosa. Una textura rica i cremosa t'envolta el paladar de principi a final. L'elegància és aportada per aquest toc de tanins frescos i molt ben integrats, però així i tot presenta una persistència i profunditat com no podia ser d'una altra manera. Memorable.
MARIDATGE
Plats de caça, com el civet de senglar, rostits de pollastre, filet de porc, barbacoes, canelons de carn i/o bolets, rovellons a la brasa, embotits, formatge... Un sinfin de possibilitats per acompanyar aquest gran vi.
Temperatura de servei 17º-18º.
ET POT INTERESSAR
La histora del celler la contemplen 3 generacions, Emilio Moro va néixer a l'entorn vitivinícola que l'envoltava, trepitjant raïm i trasegando vi en el seu poblet natal, Pesquera de Duero, província de Valladolid. Sent encara un adolescent (14 anys), Emilio Moro venia al costat del seu pare, més de 100 cántaras de vi per la zona. Eren temps en què el va veure s'elaborava de forma totalment artesanal. Més endavant, don Emilio, iniciat pel seu progenitor en els processos vitivinícoles, va plantar la resta de les seves terres de vinyes i empeltar amb tinta de país centenàries pertanyents a pagaments ja desapareguts, com el de "l'escletxa" que encara roman immortalitzat en la fotografia que presideix el rebedor del celler, en aquesta foto dels anys quaranta, es pot veure a Emilio Moro amb uns sis anys, al costat del seu pare, retostados pel sol, veremant. Un dels avantatges de les vinyes d'Emilio Moro és que alguns d'ells van pertànyer al seu pare i posseeixen el clon més pur del raïm autòctona Negre Fi o ull de llebre, amb aquest clon s'ha empeltat la resta de les vinyes que s'han anat adquirint amb el temps. Un altre avantatge és la ubicació i la varietat de tipus de sòl: Pesquera és coneguda per ser un poble de tradició vitivinícola on, a causa de la conjugació de terrenys argilosos, calcaris i de grava, s'aconsegueixen vins d'excel·lent qualitat. En l'actualitat el celler posseeix 200 Ha de vinya pròpia a el 100% Tinta Fina o Ull de llebre empeltades amb el seu propi clon. L'heterogeneïtat dels sòls, així com els plànols d'exposició solar, confereixen a cada pagament més característiques diferenciadores, tant en la maduració com en les característiques organolèptiques que confereixen als vins.
Great future ahead.