NOTA DE TAST
Color
Brillant, de color vermell robí profund.
AROMA:
Impressionants aromes de cassis, regalèssia, violetes, panses negres de Corint, tòfones, obrint-se a carn fumada i encens.
GUST:
Sucós, però amb la intensitat de bon gust i dolçor subtil. No és un vi d'un estil molt carnós però compta amb una estructura contundent.
MARIDATGE
El seu bon gust farà que consumir al costat de qualsevol guisat es converteixi en una experiència difícil d'oblidar.
ET POT INTERESSAR
Cos significa en gascó antic turó de les cornisses. La propietat va estar sempre dispersa, fins que, a primers del segle XIX, Louis Gaspard d'Estournel hereta 12 hectàrees de vinya i decideix elaborar el seu propi vi. Entusiasmat pel resultat, decideix, el 1811, comprar tot el turó. A causa de les seves constants viatges a ultramar aviat és conegut com el "Maharadjah de Saint-Estèphe". Per celebrar el seu èxit oriental, i segons la llegenda enamorat d'una princesa índia, decideix construir un edifici en el seu honor.
Neix així, el 1830, la mítica Pagoda de Cos, amb la seva coneguda porta de fusta llaurada, portada del Palau del Sultà de Zanzíbar, un dels edificis més singulars del Médoc. El 1852, amb 91 anys i arruïnat, ven Cos al banquer anglès Charles-Cecil Martyns, sense poder veure l'èxit del seu esforç recompensat amb la classificació de 1855. Passa després a mans dels aristòcrates bascos Errazu i després a la família bordelesa Hostein, també propietària de Montrose.
El 1917, arriba a mans de Fernand Ginestet, el nét Bruno Prats ha estat el seu director i ànima fins al 1998, quan ven la propietat. Tot i la venda, el seu fill, Jean Guillaume Prats, segueix sent director del celler. La vinya, separat de Lafite per un rierol, té 65 hectàrees, amb un 60% de cabernet sauvignon i un 40% de Merlot. El subsòl és calcari i el terra està ple de còdols de diverses mides.