NOTA DE TAST
Color
De color iode, vora ambarí.
AROMA:
D' aroma potent, complex, fruita seca, vernís, acetaldehid.
GUST:
Gras, amarg, matisos de solera, llarg, especiat.
MARIDATGE
Molt recomanable sol per apreciar totes les seves propietats i amb grata companyia. Apte per embotits ibèrics, formatges curats o fruits secs.
ET POT INTERESSAR
ROBERTO AMILLO col·labora amb Cellers Altanza de la Rioja, que són els responsables de comercialitzar tots els productes COL·LECCIÓ ROBERTO AMILLO, una selecció de grans vins i brandis de Jerez.
Cellers Altanza, situats a Fuenmayor (Rioja Alta), va néixer a l'octubre de 1998 amb un clar principi fundador: elaborar vins de qualitat, d'un estil més "vivaç" que el clàssic Rioja d'abans, i comercialitzar-los a un preu just. S'entén que la llarga tradició vitivinícola i enològica de la regió era motiu d'orgull havia de respectar-se en la seva essència. No obstant això, el gust dels consumidors nacionals i estrangers, cada vegada més ben informats, i les exigències d'higiene, qualitat i eficiència dels nostres temps indicaven clarament que les noves tecnologies havien d'estar presents en el procés d'elaboració des del principi.
Per tant, l'arquitectura del celler es concep també, al igual que el projecte, seguint un equilibri entre tradició i tecnologia.
La tradició no només es reflecteix en la bellesa de l'edifici central i els seus jardins, sinó també en l'elecció del seu varietal, l'ull de llebre, i en certs elements de el procés de vinificació, com les premses hidràuliques verticals o els tines de 22.000 litres de capacitat fets amb el roure que prové dels boscos centenaris de "Allier", a França. A més, cal assenyalar que la major part de les 7.500 bótes són de roure francès.
La tecnologia es reflecteix principalment en els dipòsits d'acer inoxidable de diferents mides dotats de camises de fred i calor per al control absolut de la temperatura durant les fermentacions. Tenen el seu propi laboratori i amb un boteller modern, que es manté a una temperatura constant.
Actualment la finca compta amb una extensió de 220 Has. de vinya i 60 d'olivar. Subministra la major part del raïm que es necessita; la resta es selecciona acuradament.
ELS VINS
Celler especialitzada en l'elaboració de reserves 100% ull de llebre, posteriorment es van incorporar dos criances, un blanc aromàtic i un rosat. En Altanza sempre es troben vins expressius, elegants i amables, amb una bona integració entre la bóta i la fruita i amb una marcada personalitat.
COLECCION ROBERTO AMILLO
Roberto Amillo és un entusiasta dels vins i brandis de Jerez, que l'ha portat a tenir una de les colleccions més importants del món, creant Espiritus de Jerez, un projecte que es converteix en tota una experiència sensitiva. El seu esforç i lajuda denòlegs especialitzats, a triar botes amb qualitats excepcionals de cellers ubicats en el marc de Jerez, donant lloc a la collecció Roberto Amillo, una selecció de vins i brandis excepcionals, envellits pel sistema de soleras y criaderas durant llargs anys. Una edició limitada que, en aquesta selecció, té marques tan prestigioses com Williams & Humbert, Fernando de Castilla i Cellers Hidalgo La Gitana.
Està composta per 24 botes que provenen d'una solera de les antigues bodegues de Pemartín & Cia que començarà la seva marxa en 1810.
Tipus de vi: Generós sec
Varietat de raïm: Palomino
Antiguitat: més de 30 anys.
Criança: Oxidativa