NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color groc intens amb reflexos llimona. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas, es presenta amb una notable intensitat i complexitat. És la simbiosi entre les dues famílies aromàtiques. Començant pels aromes primaris on destaca la fruita madura (préssec i la poma reineta al forn). Seguidament i amb l'aireació corresponent s'enllacen amb els terciaris on ens ofereix les notes de fumats, nou moscada, els torrats i les notes làctiques de pastisseria, on afloren el cabell d'àngel i la mantega calenta.
GUST:
Entrada en boca molt complex i amb les mateixes percepcions que es presentaven en nas. Retronasal on els terciaris agafen les rendes, com la poma cuita, els torrats fins i les flors infusionades. Un vi amb personalitat, saborós, persistent, llarg, estructurat i amb cos.
MARIDATGE
Es un vi ideal amb plats d' un potencial gustatiu alt. Pot aguantar i maridar perfectament amb plats guisats, ideal amb els tradicionals "mar i muntanya" (pollastre amb llobregant, peus de porc amb gambes, sepia amb mandonguilles, etc...)
També amb els millors "suquets" guisats de peix de la Costa Brava, o els arrossos del Mediterrà, paelles...
Temperatura de servei de 10º a 12º C.
ET POT INTERESSAR
El Celler "Vinyes dels Aspres" es troba al municipi de Cantallops, el poble d'interior més septentrional de l'Alt Empordà, a l'abric de l'massís de l'Albera, un territori d'ondulacions suaus a la falda de Pirineu Mediterrani. En aquesta regió, especialment agrest i seca, és on hi ha les vinyes, totes elles de propietat familiar des de fa generacions. Es disposen d'una trentena d'hectàrees inscrites a la DO Empordà, amb una mitjana d'edat de 30 anys, es treballa les varietats autòctones Garnatxa i Carinyena i una mica de Picapoll, així com també Cabernet Sauvignon, Syrah i Merlot.
El terreny és de component granític i pissarrosos, terres antics i pedregosos, molt adequats per a l'obtenció de raïm de qualitat. El celler és a Can Batlle, casa pairal al segle XVII, on des de sempre s'havia fet vi i oli, i fins i tot taps de suro. Cal destacar la florent etapa a principis de segle XX, en què la finca la portava una persona de gran personalitat, Narcisa Vicens, la "Àvia Mestra". Una de les seves filles, Maria Sobrepera, es va casar amb el cèlebre músic i compositor Eduard Toldrà, que estiu rere estiu va impregnar Can Batlle de música i cultura. Actualment es disposa d'una premsa pneumàtica per poder elaborar amb la màxima qualitat les vinificacions blanques, i dotze tines d'acer inoxidable per a realitzar les maceracions i fermentacions dels vins negres, totes elles a temperatura controlada. Al celler antiga és on es fa l'envelliment de el vi en bótes de roure francès d'Allier, i on reposa en la seva evolució final en ampolla.
Elaboració:
Després de desrapar i aixafar els raïms i abans d' iniciar-se el premsat, es va extreure la primera fracció de most ( 55% ) i es diposità cautelosament en 36 bótes de roure d' Allier i una tina de roure de 20 Hl, on va fermentar durant uns 15 dies.
Aquest vi va reposar sobre les seves mares durant 5 mesos fins el moment del seu embotellat. Durant tot aquest període de criança, cada 15 dies es realitza un bastoneig consistent en barrejar el vi amb els seus pòsits.
Bona relació q/p.
Vi equilibrat ,gustos i elegant