ca

VULL FILTRAR PER...

ELS MEUS FILTRES
  • Vi, Negre A.O.C. Bordeaux
PREU
RECOMANACIONS
EN OFERTA
D.O. MÉS VENUDES
TIPUS DE VI
VARIETAT DE RAÏM

Vins negres Denominació d'origen A.O.C. Bordeaux

Bordeus és una de les regions vinícoles mundials per excel·lència i es localitza a l’oest de França, a la zona d’Aquitània. El celler tradicional bordelès normalment se situa enmig de la finca d’explotació i s’anomena Château (castell). La superfície de vinya plantada ocupa unes 117.000 hectàrees amb una producció de més de 700 milions d’ampolles anuals. A la regió hi ha 57 denominacions d’origen o A.O.C. (Appellation d’Origine Contrôlée), i la major part dels vins són negres, encara que també són cèlebres els blancs dolços de Sauternes i Barsac.

La regió de Bordeus té unes condicions climàtiques excel·lents pel cultiu de la vinya. El sòls típics de la zona estan formats per grava, pedra o argila. Totes les propietats vitivinícoles estan situades a prop dels rius Garona i Dordonya que s’uneixen formant l’estuari de la Gironda. Aquests rius delimitaran geogràficament les diferents denominacions vinícoles de la zona. A la part esquerra del Garona i l’estuari de la Gironda es troba la regió del Médoc on destaquen denominacions com Margaux o Pauillac, també en aquesta riba esquerra hi ha la zona de Graves i la de Sauternes. Enmig dels dos rius se situa la zona Entre-deux-Mers o entre dos mars. Per últim a la riba dreta del riu Dordonya es localitzen les famoses terres de Saint Émilion, Pomerol i Fronsac.

Un tret característic de la producció vinícola bordelesa és el concepte de terroir, on es prioritza la producció de vins que reflecteixin el lloc d’on venen, el sòl on la vinya evoluciona, elaborant moltes vegades fermentats que provenen només d’una sola finca o parcel·la. Els opulents vins negres envellits en bótes de roure i els especials vins blancs dolços de Sauternes són els líquids emblema de Bordeus i alguns d’ells estan considerats dintre dels millors vins del món. A la regió s’han realitzat diverses classificacions oficials per avaluar la qualitat dels seus productes, la primera de totes va ser al 1855 on els vins amb millors aptituds van ser declarats Premiers Crus, seguits dels Deuxièmes Crus, Troisièmes Crus, Quatrièmes Crus i Cinquièmes Crus. Les varietats negres autoritzades són el Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot i Carménère. Respecte el raïm blanc permès trobem el Sauvignon Blanc, Sémillon, Muscadelle, Ugni Blanc i Colombard.

20 Productes Filtrar
ORDENA-HO COM VULGUIS

Selecciona l'opció que més s'ajusti al que estàs buscant

JA HO TINC!
Foto Chateau Haut Maurin vi negre
A.O.C. Bordeaux Chateau Haut Maurin 0,75 L.
7,53€
Producte no disponible
Foto Chateau Haut Villet vi negre
A.O.C. Bordeaux Chateau Haut Villet 0,75 L.
26,44€
Producte no disponible