NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color cirera picota amb reflexos granats. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Entrada en nas complexe i vibrant, amb caràcter principalment afruitat.
GUST:
En boca és fresc i estructurat amb sabors especiats. Final llarg i persistent.
MARIDATGE
Ideal amb carns vermelles, formatges curats, embotits, peixos blaus, etc
ET POT INTERESSAR
El sòl de la D.O.Ca. Rioja il·lumina el raïm d'aquest negre. Es tracta de la finca Sant Rafael, situada just en un meandre del riu Ebre, al poble de Laserna. D'aquesta, composta per 113 hectàrees, se'n seleccionen diferents varietats per elaborar Selvanevada.
Al celler, el procés de fermentació de Selvanevada serà fonamental ja que, durant els 12 dies que dura es realitzen remuntats i deixalles. Gràcies a aquesta darrera tècnica, que consisteix a treure el vi del dipòsit i tornar-lo en plena fermentació, afavoreix la seva oxigenació i el corresponent augment del nombre de llevats (per als quals l'oxigen és fonamental per reproduir-se a les primeres fases de la fermentació). Passat aquest temps, es descuba i dos dies més tard es passa a bótes franceses, on es desenvoluparà una fermentació malolàctica i se separen les mares en 3 trasbalsos.
Finalment, els 6 mesos de criança acabaran d'atorgar a Selvanevada tot el caràcter que el converteix en el millor vi per degustar diàriament.