NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color cirera picota amb reflexos granats. Intensitat de capa mitjana - alta. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Primer contacte en nas on es desprèn una maduresa quasi palpable. Destaca una fruita molt nítida i expressiva que es fon amb tocs especiats de pebre, canyella i petites espurnes de coco.
GUST:
Entrada en boca tremendament sedosa i equilibrada, o uns tanins cremosos i elegants s'uneixen per acariciar-te el paladar. És la delicadesa personificada. De final llarg, amable i persistent.
ET POT INTERESSAR
L'interès de la família García a Toro va començar el 1995 amb el seguiment de diferents parcel·les i la realització de vinificacions experimentals. La finalitat d'aquestes experiències era aconseguir vins amb estructura, elegància i equilibri.
Les diferents finques estan integrades en producció ecològica com a garantia d'una viticultura sostenible, i desde 2016 s'han incorporat pautes d'agricultura biodinàmica amb l'objectiu d'aportar més matèria orgànica a terra, prevenir l'erosió i afavorir la biodiversitat. Al celler s'elaboren tres vins: Prima, d'estil més amable, fresc i suau; San Román, exuberant, profund i mineral; i Cartago Paratge del Pou, un vi parcel·lari de aclaparadora personalitat i elegància.
Aquest any va ser un dels més secs registrats en l'últim decenni, amb només un terç de precipitacions respecte a la mitjana anual. El caràcter càlid de febrer i març, al costat de la manca general d'aigua, va avançar el cicle des de la brotació, que va començar deu dies abans del que és habitual. La floració va ser ràpida, de menor quallat, anticipant una collita de rendiments inferiors. Després d'un estiu molt ventós, que va afavorir la sanitat del fruit, la verema va arrencar amb una precocitat insòlita, el 25 d'agost, a les vinyes de Sant Cugat del Vallès.
Exquisit i molt fresc.