Olivera Tossudes
- Anyada:
- 2017
- Calendari d'anyades
- Tipus:
- Negre Roure
- Capacitat:
- 0,75 L.
- Graduació:
- 13,5º
- Celler:
- Cooperativa L'olivera
- País:
- Espanya
- D.O:
- D.O. Catalunya
- Varietats:
- Cabernet Sauvignon, Garnatxa Negra, Tempranillo, Monastrell, Trepat
- Al.lèrgens:
- Conté sulfits

-
Stock
DISPONIBLE -
Valoració clients

Olivera Tossudes
INFORMACIÓ D'INTERÈS Olivera Tossudes 2017
NOTA DE TAST
Color: Vermell intens picota, brillant i bona capa.
Aroma: En nas sobresurten les notes de fruita vermella ( cirera i gerds ), amb un toc de flor dolça, anisats i especiats.
Gust: En boca és golós i elegant, amb un taní rodó i molt fi, una bona acidesa i un pas per boca molt refrescant, on retornen les notes de fruita vermella fresca i les espècies.
MARIDATGE
Bona harmonia amb carns blanques, pastes i risottos. Proveu-lo al costat d' un variat de canapès freds o una tradicional coca de recapte.
INFORMACIÓ ADDICIONAL
A Vallbona de les Monges la història està marcada per la presencia del monestir cistercenc. L 'ordre del cister fou fundat a la Borgonya i és dedica a combinar l' activitat espiritual amb el desenvolupament en l 'ambit de l' agricultura i l 'organització del territori. Vallbona és lloc de carenes i valls petites on s 'intueix l' acció erosiva de l 'aigua, que ha modelat el paisatge
A la Cooperativa Olivera es cultiven vinyes i oliveres i s' elaboren vins i olis cercant d' expressar d' allà on vénen, un origen: una terra i una gent que ho interpreta al darrere.
És una cooperativa d' integració social, que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés. El treball és una experiència vital i emocional.
Es va començar aquesta aventura l' any 1974 a Vallbona de les Monges, a la Catalunya d' interior.
Un vi que surt de veremes tossudes, amb il.lusions tossudes com les mans que les treballen. Tossudes com les vinyes que resisteixen en les terres de secà. Tossudes com la il.lusió que mou a fer viable un projecte.
Elaboració:
Veremat a mà i en petites caixes de 10-12 quilos, el raïm, si és necessari, passa per una taula de selecció per eliminar-ne la pansa i la podridura. Les varietats de raïm fermenten majoritàriament en dipòsits de pigeage amb enfonsament periòdic de les pells que, al final de la fermentació, combinen amb algun remuntat obert. Elaboren les varietats per separat en dipòsits que es treballa manualment i a temperatura controlada per tal d' obtenir extraccions suaus. És durant el procés del cupatge que es decideixen les proporcions de cada una de les varietats que conformaran el Tossudes.
Varietats: Monastrell 30%, Cabernet Sauvignon 30%, Garnatxa 15%, Trepat 15%, Ull de Llebre 10%.
VALORACIÓ DELS NOSTRES CLIENTS
Fes la teva valoració- Usuari:
- Bruno Lerias
- Data:
- 27/02/2017
Este Vino fue simplesmente una gran sorpresa y me encanta beberlo siempre que puedo: Delicado, un poco frutado y con una saida muy suave.