NOTA DE TAST
Color
Mostra una capa alta, de color picota amb rivet violaci. Presenta una bona llàgrima, que denota una bona maduració del raïm.
AROMA:
Bona intensitat., Apareixen les aromes típics de la bóta: les vainilles, els torrats en una bona consonància amb les aromes primàries ( fruita vermella madura i un toc especiat ).
GUST:
En boca té una bona estructura, ressaltant els sabors fruiters i una càlida sensació tànica que li proporciona persistència i personalitat.
MARIDATGE
S'aconsella acompanyar amb tot tipus de carns vermelles "bou de kobe" i blanques com un conill en salmorejo ( plat típic canari ), i també harmonitza amb embotits i formatges curats, servir entre 14º i 16º C.
ET POT INTERESSAR
Domingo López Arvelo, home amant de camp i de el vi, recorda com els seus ancestres li explicaven que a la part més antiga del que avui és el Celler Preses Ocampo, la seva família ja es dedicava a fer els vins. En els anys 80 es va començar a treballar de nou amb els vins canaris, ia partir d'aquest moment va ser com a poc a poc i amb tot l'afecte de el món, aquest cellerer va començar amb l'aventura de el vi, però va ser a partir de l'any 1.990 amb l'entrada en el Consell Regulador Tacoronte-Acentejo quan veritablement el celler va tenir l'auge que l'ha situat avui en dia com una de les més importants de l' illa i amb la major projecció.
El Celler es deu a la clara aposta de l'empresari de Tacoronte D. Diumenge Lopez Arvelo, el qual després de molts anys dedicat a el món dels negocis, comença a sentir la necessitat de tornar als seus orígens, a la seva infantesa. A aquells anys en què va aprendre del seu Pare la cura i respecte per la terra. D. Domingo López fill, nét i Besnét de vitivinicultors, des de la seva infantesa es veu entabanat en el món de la cultura de el vi. Les dures tasques de la vinya ( completament artesanals en aquells anys ), les gèlides matins Tacoronteras, són amenitzades gràcies als glops de vi, fruit de la terra, de la suor, de la feina i l'acurat cura que se li dedica tot l'any.
El celler Preses Ocampo, és un celler familiar d'estructura senzilla típica canària, ben coneguda per l'arquitectura tradicional de la zona, d'aprofitament de la reducció de temperatura que proporciona el soterrament, es va decidir enterrar la major part de les instal·lacions destinades a l'elaboració i maduració de el vi.
Preses Ocampo és un vi fet majoritàriament, amb varietats autòctons, raïm listán negre, acompanyada per raïm Negramoll i alguna altra varietat en quantitats petites, collides al mes de setembre i octubre.
Elaboració:
La verema és realitzada de forma manual; el raïm es transporta al Celler en caixes de 20 quilos, al celler es seleccionen les millors varietats de raïm, sent la sotmesa a una segona selecció en una cinta transportadora, per després desrapar i rebregar el raïm i macerar durant quinze dies. Posteriorment s'acabarà la fermentació en bótes de roure francès i americà durant quatre a sis mesos. Transcorregut aquest període el vi es clarifica, s'estabilitza per fred i finalment filtrat amicróbicamane per poder ser embotellat.