Pavillon Rouge de Margaux
- Anyada:
- 2010
- Tipus:
- Negre Alta Expressió
- Capacitat:
- 0,75 L.
- Graduació:
- 13,5º
- Celler:
- Chateau Margaux
- País:
- França
- D.O:
- Bordeus
- Varietats:
- Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot
- Al.lèrgens:
- Conté sulfits
-
Stock
DISPONIBLE -
Has tastat aquest producte?
- Puntuació Parker 94/100

Pavillon Rouge de Margaux
INFORMACIÓ D'INTERÈS Pavillon Rouge de Margaux 2010
NOTA DE TAST
Color: Picota granat de capa alta i brillant. Color molt viu, amb personalitat.
Aroma: Aromàtic i de notable intensitat, records de fruita vermella, balsàmics (llorer), violetes i cobertura de xocolata.
Gust: Fresc i saborós, agradable pas per boca, records a les groselles, gerds en licor suau, romaní, minerals (vegetals). Persistent final balsàmic i afruitat.
MARIDATGE
Vi amb força i estructura per maridar amb molts plats. Assortiment de formatges, tant curats com de pasta tova, "civet" de llebre, magret d'ànec a la graella, garrí a la segoviana, garró de porc rostit.
INFORMACIÓ ADDICIONAL
És el segon vi del château, embotellat tres o quatre mesos abans que el primer vi. El Château va ser restaurat completament per André Mentzenpoulos. Gràcies a aquesta restauració i als consells del professor Peynaud van tornar el Château Margaux al cim dels grans. Es diu que Margaux produeix el vi més límpid i fragant del Médoc, o almenys és el que corroboren els registres històrics, i el cert és que la realitat actual s'està posant a aquesta alçada.
El sòl de Margaux és el més fi del Médoc i el que presenta la major proporció de grava gruixuda. Pel que fa als nutrients, és el que menys té per oferir al cep, però té un bon drenatge, fins i tot en els anys plujosos. El resultat són vins que inicien la seva existència amb relativa flexibilitat, encara que en anys pobres tendeixen a "flaquejar". No obstant en els anys bons o excellents, tots els comentaris sobre les virtuts de la grava estan justificats: el bon Margaux posseeix tal delicadesa i una fragància tan meravellosament dolça que pot arribar a ser el Bordeus més exquisit.