NOTA DE TAST
Color
De color cirera cobert amb tonalitats blau i porpra.
AROMA:
una extraordinària nas que recorda nabius, cassis,
fum i xocolata, torrefactes i espècies amb insinuacions
minerals i de tabac.
GUST:
Potent en boca, saborós yconcentrado presenta una diversitat de sabors que li
confereixen una enorme complexitat, madur i amb important
presència de fruita seva estructura és impressionant i sorprèn
la facilitat i dolçor del seu pas per boca amb un final que
no s'acaba mai.
MARIDATGE
Per les seves característiques organolèptiques és un vi que pot
acompanyar una gran varietat de plats, arrossos, tot tipus
de carns, rostits, estofats, tonyina, marmitakos ... ideal
fins i tot per a la sobretaula i determinats tipus de postre.-El
millor maridatge per aquest vi pot ser una bona companyia
i una bona copa ... es pot gaudir d'un moment
inoblidable
ET POT INTERESSAR
Els primers passos d'aquest celler comencen a donar els seus fruits a finals de l'any 2001, com a resultat l'acord de col·laboració entre la Família Gil i Chris Ringland, un dels millors enòlegs australians.
La primera collita que es comercialitza és la corresponent a l'anyada 2002 sota les marques El Niu i Clío.
En la campanya 2009 s'elabora la primera collita de Corteo que completa l'actual gamma de vins de Cellers El Niu.
El celler està enclavada a la Vall de la Aragona, 10 quilòmetres al nord de la ciutat de Jumilla, dins el "terme de dalt", anomenat així perquè és la zona de major altitud dins el terme municipal d'aquesta ciutat.
Les vinyes, situats a l'entorn del celler, majoritàriament, estan plantats sobre sòls molt calcaris i pedregosos en la seva superfície. Al subsòl, a uns 30/40 cm. de profunditat, es troba una capa de tosca (pedra calcària de mitjana consistència) que cobreix tota l'extensió de la vinya, el seu gruix ronda entre els 15 i 30 cm. i sota hi ha un terreny molt sorrenc fins al que s'estenen les arrels. L'altitud varia entre els 700 m. i els 850 m. sobre el nivell del mar. Estan compostos per petites parcel·les amb un total de 32 hectàrees de la varietat Monastrell, de vinyes molt vells i alguns gairebé centenaris, 12 hectàrees de Cabernet Sauvignon i 1,8 hectàrees de Syrah, plantades en suaus turons que miren al nord.