NOTA DE TAST
Color
Rubí fosc intens
AROMA:
Complex en nas, amb records a prunes silvestres, prunes, panses i pebrots rostits.
GUST:
Viu i elegant en boca amb bona estructura, una acidesa molt equilibrada i uns tanins ferms polits. De gran cos amb una sensació sedosa persistent, llarg. ben estructurat.
MARIDATGE
Podem servir-lo amb plats de potència gustativa elevada: Confit d'ànec amb nabius o taronja, Secret de porc ibèric a la brasa, filet de porc amb salses, formatges curats i / o estofats.
Temperatura de servei de 16 a 18ºC. S'aconsella decantar.
ET POT INTERESSAR
CELLER PIQUERAS
Celler de propietat familiar de 4ª generació fundada l'any 1915, per la família Piqueras. El Celler Piqueras es troba a Almansa, al sud est d' Espanya, a 60 km. d' Alacant i el mar Mediterrani.
Els vinyes pròpies es troben en una zona de producció vitivinícola de la DO Almansa que es caracteritza per un terreny de fertilitat baixa i escassa precipitació que, unit a un clima continental semiàrid, permet obtenir uns vins amb alta concentració de color i gran riquesa aromàtica.
Des que el celler va ser fundada pel besavi Luis el 1915, ha mantingut el caràcter de propietat familiar. La història i la tradició es reflecteixen en la forma en què es cultiven les vinyes, i s'elaboren vins de qualitat per a embotellar i exportar a més de 45 països.
CASTELL D'ALMANSA SELECCIÓ
Varietat de raïm: 25% Monastrell, 25% Ull de llebre, 25% Garnatxa Tintorera, 25% Syrah.
Vinyes: 750-950 metres d'altitud, ceps pre-Phylloxera de 65-90 anys d'edat de Monastrell, Garnatxa Tintorera i Ull de llebre de got en secà de les parcel·les més velles i ceps de Syrah en espatllera, mètodes d'agricultura ecològica, sòls pobres en nutrients i rics en calcària, escassa precipitació.
Envelliment: 12-14 mesos.
Tipus d'Bóta: francesa d'Allier de gra fi i torrat mig (500 L).
Vinificació: Els raïms de Tempranillo es veremen la segona setmana de setembre, les de Garnatxa Tintorera i Syrah a finals de setembre i les de Monastrell la tercera setmana d'octubre. Els raïms per a aquest vi són seleccionades de les millors parcel·les de diverses finques, verema manual per aconseguir major concentració de tanins en el moment òptim de maduració fenòlica per a cada varietat. La maceració té lloc durant 22 dies a 29ºC amb bombament manual del vi jove. Després de diversos trasbalsos, el vi se sotmet a un bâtonnage manual un cop aL mes després de la fermentació malolàctica. A continuació, es barregen les quatre varietats per envellir en bóta francesa d'Allier de gra fi i torrat mig fins a 14 mesos. Llavors, s'embotella el vi sense filtrar per envellir durant un mínim de 18 mesos.