ELS MEUS FILTRES Vi, Generós
PREU
   
TIPUS
VARIETATS

Vi Generós

Agrupació molt àmplia de vins que inclou tots els vins dolços, misteles, rancis, vins de missa i vins generosos com per exemple els de Jerez. En l’elaboració d’aquests productes s’utilitzaran varietats de raïm blanques i negres, es podrà fer una sobremaduració del gra de raïm, i en moltes ocasions el vi patirà algun tipus d’envelliment. Tots aquests factors seran determinants alhora d’avaluar el color del vi resultant, i per les seves particulars característiques en el mètode d’elaboració, s’englobaran dintre del que es coneix com les vinificacions especials.

Ampliar informació sobre el vi Generós

Vins elaborats amb varietats de raïm blanques presentaran colors groguencs gràcies a un compostos anomenats flavanols que es troben en les pells del raïm. Vins produïts amb varietats negres presentaran colors vermellosos gràcies a uns reactius anomenats antocians que només es troben a les pells del raïm negre. Processos com la sobremaduració del fruit produirà un inevitable enfosquiment del color del gra de raïm i els vins resultants presentaran tons més marrons. En etapes d’envelliment en bótes de roure o en els recipients de vidre on es maduren els vins rancis per sol i serena, l’oxidació controlada que rebrà el vi degradarà el seu color a matisos més ataronjats. Alguns exemples representatius d’aquests vins serien:
Fino: Vi generós de color groc pàl·lid degut a que s’utilitza la varietat blanca Palomino Fino, i també a la criança biològica que patirà el vi amb absència d’oxidació del color.
Moscatell: Des de matisos grocs pàl·lids i llimona dels moscatells joves, a tons més daurats o inclús iodats dels moscatells amb envelliments oxidatius en bótes de roure.
Porto: Un Porto Ruby ja que no té envelliment en bóta presentarà color vermells porpra, en canvi un Tawny 20 anys presentarà tons teula amb reflexos ataronjats degut a la seva prolongada estada en bótes.
Pedro Ximénez: Aquests vins poden presentar colors castany intens o inclús caobes ja que el raïm pateix una sobremaduració per “asoleo” amb el conseqüent enfosquiment del fruit, i després pot ser envellit durant molts anys en bótes de roure pel tradicional sistema de criaderes i soleres.
 

RESULTATS DE LA TEVA CERCA

(550 productes)
 
S'han trobat 550 productes
 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".