NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color ambre amb reflexos taronja. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas, és aromàtic, fragantment i seductorament expressiu, una representació extraordinària del potencial de la varietat. Aromes de fruita vermella fresca, herbàcies i les característiques notes vegetals i terroses.
GUST:
Entrada en boca amb timidesa i una delicadesa sublim. El seu pas és lleuger, fresc i amb una acidesa cruixent i vibrant que no et deixarà indiferent. De final persistent i llarg.
MARIDATGE
Aperitius, Sushi, Verdures amb salsa romesco, moniatos al forn, salmó fumat, formatges semicurats.
ET POT INTERESSAR
A Clos Lentiscus, als peus del Montgròs, sempre s'ha treballat la terra, però no va ser fins al 2001, any en què va morir el pare d'en Manel Avinyó (actual propietari), quan es va iniciar un nou cicle per la finca familiar. Es van començar a replantar les vinyes que es trobaven abandonades i es va recuperar la bodega i la masia de la família Avinyó.
En l'actualitat, la casa està envoltada d'unes 20 hectàrees de vinyes plantades majoritàriament amb varietats autòctones, especialment la Malvasia de Sitges, Xarel·lo, Xarel·lo Vermell i el sumoll. Precisament d'aquesta última varietat es van declarar profundament enamorats (i no és per menys), tot i la seva complexitat que requereix l'elaboració de bons vins amb el sumoll. Cal destacar, l'altre raïm estrella de la casa, la Malvasia de Sitges, com demostra el fet que van ser els primers a elaborar un espumós monovarietal amb ella.
L'essència de l'agricultura en els sòls arenosos i calcaris de Lentiscus és biodinàmica. Les vinyes estan ubicades en un lloc protegit; El parc natural del Garraf, fet que garanteix els cultius ecològics de tots els seus veïns i una bona conservació de l'entorn.