Creu de Lavit Blanc

 
Calendari d'anyades
Tipus:
Blanc Criança
Capacitat:
0,75 L.
Graduació:
13,0º
Celler:
Caves Segura Viudas
País:
Espanya
D.O:
D.O. Penedès
Varietats:
, Altres
Al.lèrgens:
Conté sulfits
Vins D.O. Penedès   (Espanya - Catalunya)
Foto Creu de Lavit Blanc vi blanc

Creu de Lavit Blanc

INFORMACIÓ D'INTERÈS Creu de Lavit Blanc

NOTA DE TAST

Color: Groc palla pàl·lid i brillant.

Aroma: Complex i elegant on predomina la fruita blanca madura (meló, pera) i tropical (pinya) amb un fons floral i mel de flors (ginesta). Apareixen també les notes a fusta (vainilla, coco) aportades per la bóta nova durant la fermentació i criança, molt integrades amb la fruita.

Gust: En boca té una entrada suau, elegant i de gran finor amb una acidesa llarga que li dóna frescor. Apareix també la fruita fresca (pinya) ben integrada amb les notes torrades aportades per la bóta. Té un final de boca fresc, saborós i rodó.

MARIDATGE

Amb gastronomia mediterrània com unes verduretes a la brasa ("graellada de verdures"), plats amb més sabor gustatiu, una selecció de fumats tant embotits, formatges o peixos (tàrtar de salmó fumat) o un arròs caldós amb marisc.

INFORMACIÓ ADDICIONAL

L'any 1998 sortia per primera vegada a la llum el CREU de LAVIT. Darrere d'aquest vi s'havien posat moltes il·lusions per part de l'equip d'enòlegs i viticultors de "Segura Víudas" pel que significava l'atreviment de crear un varietal de Xarel·lo, amb llarga criança en fusta i elaboració complexa.

La Vinya:
Les vinyes procedeixen de diverses finques. A la finca "El Molí", les vinyes de 51 anys.
A la finca "La Figuera", les vinyes de 56 anys.

ELABORACIÓ:
Aquest vi és el resultat d'un assemblage de diversos vins Xarel·lo vinificats per separat.

Vi Xarel·lo fermentat en bóta:
Després d'un desfangat estàtic a una temperatura de 14 º C, el most va passar directament a bótes noves de roure francès, roure americà i d'acàcia, on va realitzar la fermentació, i on va romandre durant 5 mesos. En aquest temps es va realitzar el "batonnage".

Vi Xarel·lo fermentat en dipòsit:
Aquest most es desfangat estàticament i es fermenta en dipòsits d'acer inoxidable a 14 i 16 º C.
El vi roman durant 3 mesos amb les seves mares en el mateix dipòsit que va fermentar.

El Creu de Lavit és 20% Xarel·lo fermentat en barrica i 80% Xarel·lo fermentat en dipòsit.

Creu de Lavit Blanc, vi blanc D.O. Penedès, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".