NOTA DE TAST
Color
Groc amb menisc lleugerament daurat. Untuós en agitació. Net i brillant.
AROMA:
Fusta mesura i elegant amb subtils aportacions de fruita groga, cítrics i fruits secs torrats.
GUST:
En boca carnós, mostra volum i untuositat. Molt bona acidesa i un taní sedós. Retrogust afruitat i fresc.
MARIDATGE
Cuina de proximitat, plats tan típics com els guisats de peix ( suquets, sarsueles ), peixos al forn o en salses ( com en salsa verda, a la basca oa la donostiarra etc ...)
Podríem harmonitzar fins i tot amb carns blanques ( pollastre, gall dindi, conill ...) en diferents preparacions i coccions: planxa, a la brasa, forn, estofats ( verduretes, ceps, fruits secs ).
ET POT INTERESSAR
En "Viñedos del Contino" conviuen en perfecta harmonia, tradició i innovació. Moderna nau de vinificació, amb taula de selecció i dipòsits de mida reduïda, adaptats a les parcel·les i varietats. Dipòsits de fermentació amb capacitat reduïda recullen la producció de cada parcel·la de la finca de manera individualitzada i, depenent de les característiques del raïm, aquesta s'elaborarà d'una manera o una altra.
Calats d'segle XVI guarden els vins en les millors condicions de temperatura i humitat.
El 1973 neix Contino, el primer "chateau" de Rioja. Vinyes de l'Contino forma un conjunt en què s'integren vinyes i vins, establert al voltant d'una antiga casa pairal, en un meandre de l'Ebre. Els seus vins s'obtenen únicament de les vinyes plantades en els seus 62 has. situades en Laserna, terres de Laguardia, a la Rioja Alabesa.
Elaboració:
Maceració en fred previ a la fermentació alcohòlica que es desenvolupa a baixes temperatures en petits tancs d'acer inoxidable. El most passa a bótes noves de 350 i 500 litres de capacitat, de procedència francesa, a on finalitza la fermentació alcohòlica. 90% de l'roure és nou i un 10% d'un ús. Criança sobre les seves mares, que són remogudes dues vegades per setmana fins als 8 mesos.
Varietats de raïm: 85% Viura, 5% malvasia, 10% Garnatxa Blanca.
Dades de la Collita: La Garnatxa Blanca procedeix de la finca de Sant Gregori. Plantada a 1980 amb terrenys argilo calcaris. La Malvasia es selecciona del pagament "Las Anchas" de 1930 amb sòls al·luvials, pedregosos i sorrencs. La Viura procedeix de l'al·luvial i antic pagament de Llentiscle, del pedregós Sant Gregori La Taula i de la finca de Santa Maria. Totes amb edats entre els 35 i 40 anys.