NOTA DE TAST
Color
Groc clar, amb reflexos verdosos, transparent, brillant
AROMA:
Bona intensitat, aromàticament és franc directe amb caràcter fruiter (recorda les aromes de les fruites com albercoc, pruna groga, pinya i algun record de flors blanques, margarides, flors silvestres)
GUST:
Fresc, bona estructura, sec en general. Agradablement viu, encertada acidesa amb el producte final, notes de iogurt de llimona, fonoll, poma groga. És persistent en boca i en el post-gust.
MARIDATGE
Ideal amb plats de cuina vegetariana, vegana, amanides, verdures, fruites fresques i fruites seques. Molt original amb cuines exòtiques (oriental, japonesa, asiàtica, Thai,)
Temperatura de servei de 8 a 10 º C
ET POT INTERESSAR
Cinc generacions d'agricultors.
L'any 1903, durant la crisi de la fil·loxera, Joan Albet i Rovirosa, va arribar a al Penedès i es va posar a treballar les vinyes de la finca de Can Vendrell de la Codina, a Sant Pau d'Ordal. I aquí es va quedar. Durant cinc generacions, la família Albet, casolans de Can Vendrell, han cultivat, estimat i vist créixer les vinyes que ara són protagonistes d'aquests vins.
Però amb això no tenien prou i, a la fi dels anys 70, comencen a treballar l'agricultura ecològica .. Ningú 'havia sentit parlar, de vins ecològics. Però la curiositat va guanyar i va ser així com es va llançar a l'aventura.
El celler és modernista, dissenyada per Josep Maria Pericas 1925. En els últims anys, a Albet i Noya s'ha anat ampliant i modernitzant les instal·lacions amb el celler de Xapallà, aixecat el 2004, on s'embotellen i es fan la criança dels vins negres, i el celler de l'Era, equipat amb la tecnologia més puntera i respectuosa, on s'elabora, exclusivament i per separat, la gamma més alta d'Albet i Noya. També s'han anat adquirint noves vinyes com la Finca de Can Milà, a Lavern, o la finca de Can Simó, a la zona de Mediona.
Elaboració:
De les tres vinyes més velles de Can Milà, són ceps vells en got i increïblement altes, una experiència per descobrir l'efecte de l'terrer i veure com es pot desenvolupar l'expressió d'un Macabeu "Vinyes Velles" en un vi.
L'anyada 2016 dels 3 macabeus ha resultat molt bona i el vi és lleuger i molt gustós. Important el cultiu ecològic i la forma de collita i producció. Molt recomenable.