NOTA DE TAST
Color
Net, brillant, amb color groc palla i reflexos verdosos.
AROMA:
Aromes varietals, dominant les de notes de fruites d'os ( préssec i albercoc ) amb presència de flors blanques ( flor del taronger ) en segon pla i fons de cítrics ( aranja ).
GUST:
Equilibrat, fresc i sedós, amb un llarg pas per boca, en el qual s'aprecia de nou la varietat, amb delicades notes minerals.
MARIDATGE
Buscarem una gastronomia suau, fresca, lleugera, per meridar aquest vi, mariscs i peixos de proximitat de la costa atlàntica. Elaboracions no molt contundents. Cuina japonesa ( sushi ), magnífic amb un pastís de peix de lluç, cap-roig, salmó fumat, etc.
ET POT INTERESSAR
Pazo baión és una singular finca situada al cor de la vall del Salnés. Aquesta insigne propietat els orígens daten de la S. XV posseeix una de les vinyes més espectaculars del panorama vitivinícola mundial.
Els murs de Pazo Baion guarden després de si la història de les famílies nobles més importants de Galícia. Fundada al segle XV pels Sarmiento, Pazo Baion acolliria algun dels llinatges més destacats com els Figueroa, els Camba o els Soutomaior.
Entre els seus segles d'història també es parla de l'emigració gallega de la mà de Don Adolfo Fojo, un adinerat emigrant retornat de l'Argentina, el qual va comprar la propietat i va dur a terme a ella la major reforma de l'antic pazo, donant-li l'estructura arquitectònica que actualment posseeix amb les dues torres de tall victorià. També manaria la construcció d'una vaqueria i un celler. Els últims hereus de Don Adolfo Fojo van vendre la propietat en els anys 70, moment en què es va dur a terme la primera plantació tècnica d'Albariño de Rias Baixas. Aquest vinya es va convertir llavors en una referència per als professionals de sector.
Finalment, i després de passar per diferents propietaris, el 16 de juliol de l'any 2008, Pazo Baion va ser adquirida per Adega Comtes de Albarei.
A més Comtes de Albarei emprèn una reforma arquitectònica i paisatgística a la finca sota la batuta de l'arquitecte gallec César Portela, premi Nacional d'Arquitectura, gràcies a la qual aquesta joia de patrimoni artístic i cultural reviu la seva època més daurada.
Elaboració:
Vinya: Ceps de més de 25 anys. Sistema de conducció en emparrat. Tipus de sòl sorrenc i granític, àcid, poc profund.
Verema: Exhaustiu control de maduració per determinar el moment òptim de verema. Recol·lecció manual en caixes de plàstic homologades de 20 kg per mantenir la qualitat del raïm. Selecció dels millors raïms tant en vinya com al celler.
Fermentació: Mostos flor obtinguts després del desrapat i el premsat suau del raïm. Temps 10 dies aprox. Temperatura de 14º a 16º C.
Vivo, con cuerpo y aún no está al 100%