ca
Foto Pingus vi negre
Vins D.O. Ribera del Duero
  • Producte d'Agricultura Biodinàmica
  • Producte Ecològic
 

Pingus

0,75 L. I Anyada: 2017, Molt bona
96 PARKER
Producte descatalogat
  • ASSEGURANÇA ANTI-TRENCAMENT
  • LLIURAMENT EN 24H/48H
  • Logotip Visa
  • Logotip de Mastercard
  • Logotip de Paypal
Producte d'Agricultura Biodinàmica
Producte Ecològic
DETALLS
  • Anyada: 2017, Molt bona
  • Calendari d'anyades
  • Tipus: Negre Alta Expressió
  • Capacitat: 0,75 L.
  • Graduació: 14,0º
PUNTUACIONS PER ANYADES

PARKER

ANY PUNTUACIÓ
2020 99
2019 99
2018 100
2017 96
2016 99

PEÑÍN

ANY PUNTUACIÓ
2020 98
2019 99
2018 98
2016 98
2015 96
NOTA DE TAST
Color

Color vermell granat, amb reflexos violacis, d'intensa capa ben cobert, atractiu i brillant.

AROMA:

En nas és aromàtic, d'alta potència, perfumat i fragant. Aroma de baies, torrats, pastís de prunes.

GUST:

Saborós i estructurat. Sobresurten notes de cafè, torrat i mentals, amb records de fruita negra (mores i prunes). Tanicitat dels seus nobles fustes que s'aniran polint en l'evolució d'aquest vi.

MARIDATGE
Ideal per plats de potència gustativa elevada, donada l'estructura i força d'aquest vi. Alguns exemples serien arròs de bacallà amb botifarra negra, filet de cérvol amb picada de moniato o fins i tot carns argentines a la brasa.
ET POT INTERESSAR
Pingus és Peter Sisseck, enginyer agrònom i enòleg nascut el 1962 a Copenhaguen. Porta establert a Espanya des de 1990 i des d'aleshores ha sabut elevar el seu vi a les cotes més altes imaginables de reconeixement internacional. La creació del celler Domini de Pingus, el 1995, era un projecte que Sisseck li rondava al cap feia temps. Abans havia treballat amb el seu oncle, Peter-Vinding-Diers, que va ser un dels iniciadors de la "nova onada" de vins blancs de Bordeus en cellers de la talla de Château Rahoul, a la zona de Graves. També va treballar a Califòrnia al costat de la enòloga Zelma Zong. Malgrat els seus diferents punts de vista, l'experiència va ser molt enriquidora per Peter Sisseck. Quan va arribar al nostre país, primer va treballar com a enòleg a Pesquera del Duero i més tard en el seu feu, que va fundar el 1995 a Quintanilla de Onésimo (Valladolid), on elabora el seu gran vi: Pingus. Domini de Pingus s'enquadra en els anomenats "vins de garatge". Aquest celler de Ribera del Duero el composen unes poques fileres de bótes noves (unes 150), una senzilla premsa, un parell de tines de fusta i algun dipòsit d'acer. La baixa producció fa que es pugui practicar l'artesania i esmerçar-se en la qualitat del producte. Part del secret d'aquest vi està en unes vinyes velles de “Tinta fina” que es cultiven en una extensió de cinc hectàrees, a més d'una controladíssima selecció.
OPINIONS
Has provat ja aquest producte?
Vins D.O. Ribera del Duero
Vins negres denominació d'origen D.O. Ribera del Duero

La denominació d'origen Empordà es troba situada a la part nord-est de Catalunya. El territori està distribuït entre dues comarques i 55 municipis. 35 municipis pertanyen a l'Alt Empordà i 20 són del Baix Empordà. La producció mitjana anual és de 65.000 hectolitres de vi amb una superfície de vinya plantada d'aproximadament 2000 hectàrees. En el seu inici la denominació es deia Empordà-Costa Brava, al 2006 es va eliminar la indicació Costa Brava.