NOTA DE TAST
Color
Groc llimona amb tonalitats daurades.
AROMA:
Mostra una bona potència on destaquen els aromes a herbes aromàtiques mediterrànies com l'espígol i menta sobre una base fresca de fenc acabat de segar i combinant-se amb les aromes tropicals i cítrics de l'aranja i llimona. En un segon estadi apareixen els records dolços de la vainilla, mel i fruits secs.
GUST:
En boca presenta una entrada agradable i dolça; amb un pas dens i fluid que acaba amb un suau i lleuger final amarg que el fa llarg i persistent.
MARIDATGE
Combina perfectament amb arrossos i paelles, sobretot de marisc i peix; mariscs o peixos al forn i amb qualsevol plat d'aus o carns blanques.
Temperatura de servei entre 9 i 12º C.
ET POT INTERESSAR
J. FORTUNY FÀBREGAS, VITICULTORS
Les vinyes es troben a Font-rubí, al Pla de Penedès i en Banyeras de al Penedès. Conreen 7 varietats diferents de raïm, traslladant les característiques pròpies de cada zona al raïm. En definitiva, es busca el millor de la terra, allò que expressa cada tros de territori.
Es defineix la viticultura com tradicional, ecològica i de precisió. És l'única manera que s'entén el treball que es desenvolupa a les vinyes. Sempre buscant la qualitat en lloc de la quantitat, potenciant que el raïm expressi el caràcter de la parcel·la.
Inicia amb aquest mico varietal de xarel.lo, Blanc de Mayte 2018 un nou i petit projecte on la qualitat del raïm és el seu màxim referent. Amb molt poca producció, molta selecció i poca intervenció es procura traslladar les característiques de la parcel·la d'on surt el raïm a el vi.
Varietat: Xarel·lo, procedent d'una sola vinya, Les Julies.
Tipus de sòl: Calcari, profund, ben drenat i de textura franca. A 216 metres d'altitud.
Viticultura: Ecològica i de precisió.
La Verema és a mà amb selecció de raïms i en caixa de 15 quilos. Refrigerat dels raïms a la pròpia vinya i amb manca d'oxigen. La Fermentació és a baixa temperatura en dipòsits d'acer inoxidable.
Criança: Mínima de 8 mesos sobre les seves mares. 30% en bótes de 300 litres de roure francès, de gra fi i torrat lleuger. Battonage cada dues setmanes.
Un gran xarelo, muy bien compensado , ganas de repetir