NOTA DE TAST
Color
Groc pàl·lid amb reflexos verdosos, brillant
AROMA:
Delicat i subtil mostra notes minerals combinades amb una explosió de fruita blanca ( poma ) i tropical ( pinya ) i notes cítriques, amb un elegant toc aromàtic d' herbes mediterrànies.
GUST:
Vi equilibrat i amb caràcter, de boca fina i sedosa, però amb cos i personalitat. Elegant, ple de matisos de flor i fruita blanca, sobre un fons mineral reflex de terrer tan característic.
MARIDATGE
És el complement perfecte de plats que contenen peix i marisc, arrossos, fideuas. També ideal per a cuines asiàtiques com la japonesa i la tailandesa, tempures, i sushi.
ET POT INTERESSAR
IN.VITA
És un vi blanc elaborat a la D.O Alella que pertany al celler Señorio de Libano.
Alguns noms semblen tenir la seva essència en el seu propi so. El nom Sajazarra fa ressò de força i fermesa, el mateix vigor que encara enorgulleix el carreu de el castell, la majestuositat que exhibeixen les seves torres, els seus balcons i les seves espitlleres. Sajazarra porta ressons de poder, assaborits pels seus recintes fortificats en moltes batalles sagnants entre els regnes medievals presenciades pels seus merlets.
Als voltants de Sajazarra també es poden trobar altres noms plens d'història, plens d'històries. El Comte de> Neva, senyor de la primitiva fortalesa erigida al segle XIII i avantpassat de Don Diego López de Zúñiga i de Velasco, virrei de Perú. O senyor Pedro Fernández de Velasco, propietari de l'baluard al segle XV, nomenat Condestable de Castella per Enrique IV. O el més humil Juan Martínez, 01:00 arnedo nascut tan devot de la seva Mare de Déu de Vico que ho va deixar anar de les masmorres de l'castell perquè complís la seva fervent desig d'assistir a la missa de dissabte.
En el nostre temps, el ombra de Sajazarra està lligat a la família Líban, que va adquirir el baluard, força deteriorat pel temps, i va iniciar la restauració amb precisió i il·lusió. El castell va revelar el seu secret més ben guardat, els cups per a l'elaboració de vi i un cup. Potser un acte de gratitud, potser un senyal.
A partir d'aquest moment es va posar en marxa una empresa apassionant: van adquirir uns terrenys en els vessants de les Muntanyes Obarenses, un lloc perfecte per la seva terra argilós-calcari protegit dels vents; es planten vinyes, majoritàriament raïm ull de llebre; cullen a finals d'octubre, com en tota aquesta llunyana comarca de la Rioja Alta; i elaboren la primera verema de forma estrictament artesanal, de manera que, finalment, el 1973, s'obté el primer vi.
Un cop contrastada la seva excel·lent qualitat, a el mateix nivell que els millors vins de Rioja Alta, el van comercialitzar, van augmentar el nombre de bótes, van millorar les instal·lacions i, finalment, van traslladar el celler a uns nous edificis ubicats als jardins de el castell, i gelosament dissenyat per respectar l'harmonia estètica de l'entorn.
Així va néixer el celler Senyoriu de Líban i Castell de Sajazarra una de les seves marques, un vi que porta el poder de les seves arrels i ascendència.
IN.VITA BLANC
Raïm de les varietats Pansa Blanca i Sauvignon blanc, procedents de vinyes pròpies situades a La Roca de l'Vallès, al paratge de Bell-Lloc.
elaboració:
El Sauvignon blanc es verema a mà i en caixes de 20 kg. La Pansa blanca es verema a l'octubre, també a mà, en remolcs de 2500 kg. d'acer inoxidable. Pas posterior per taula de selecció per eliminar tots els raïms defectuosos. Maceració amb neu carbònica durant 6 hores i premsat en premsa pneumàtica. Fermentació a 16 graus centígrads durant 21 dies. Va romandre sobre les seves mares durant 3 mesos.
Fresco y aromático. Buena calidad- precio