Tècniques de degustació en comprar vi online

vinoLa forma en la qual degustem el vi és de gran importància i és per això que explicarem pas a pas com procedir al tast després de comprar vi online.

El primer, i previ a la realització del tast, és comprovar la temperatura del vi. Depenent de quin tipus de vi sigui, ha d’estar a una temperatura o una altra.

En els vins blancs, aquesta ha d’oscil·lar entre 6 i 12 graus. Els vins negres, per la seva banda, és recomanable que estiguin entre els 14 i 19 graus. I finalment els vins rosats, la temperatura dels quals variarà entre 8 i 12 graus.

Una vegada aconseguida la temperatura idònia, ens disposarem a començar el tast que es compon fonamentalment de 3 parts en el següent ordre: visual, olfactiva i gustativa.

COM REALITZAR UN TAST DEL VI QUE HÀGIM ADQUIRIT EN UNA TENDA DE VINS ONLINE

Anàlisi visual: Aboquem un parell de dits de vi sobre la copa, que prèviament hem subjectat per la part inferior per no escalfar el vidre i conseqüentment el vi. Hem d’inclinar lleugerament la copa cap avall sobre un fons blanc, per percebre les diferents tonalitats. En incorporar el recipient podrem visualitzar si el vi deixa el rastre anomenat llàgrimes, propi de vins amb cos i amb més temps de repòs en barrica.

Fase olfactiva: després d’haver realitzat l’anàlisi visual, apropem la copa al nas, directament i sense haver-la mogut pràcticament, ja que en aquesta primera vegada tindrà una olor característica i, en general, diferent al posterior a la oxigenació. Per oxigenar el vi, simplement ho recolzem en la taula i li donem unes voltes sobre la base de la copa perquè aquest giri centrífugament, amb això aconseguirem que entre oxigen en el vi.

Després d’això, tornarem a apropar-nos la copa al nas i comprovarem que percebem noves aromes, amb una olor molt més intensa i on podrem apreciar millor els matisos que la primera vegada que ho vam olorar.

Degustació: procedim a fer un glop de la copa i a repartir el vi amb cura per tota la boca. L’objectiu d’això és permetre que el vi passi per les papil·les gustativas i que aquestes puguin apreciar el major nombre d’aromes i matisos possibles. És en aquesta fase quan podrem apreciar amb més claredat si el vi és afruitat, amarg o més àcid, si ens recorda a la fusta de la barrica, o també comprovem el tacte del vi, si és més dens o més fluïd.

En general el tast sol tenir el mateix funcionament. Es tracta d’una tècnica senzilla, on podem apreciar les diferències entre un vi i un altre, lel que és més complicat és treure tota la diversitat i multitud d’aromes que posseeixen els diferents vins.

Articles Relacionats:

-Quant pot arribar a durar un vi?

-Criteris fonamentals per comprar vi online

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


4 + tres =

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>