Els 5 millors hotels amb celler d’Espanya

ABADIA-Ebener-8918-1_1a4b38El enoturisme és un tipus de turisme que ofereix qualitat i amb un comú denominador: el gust per les coses bones i amb sabor. Els paladars més selectes i entesos opten pel vi com a producte estrella en les seves visites a hotels en els quals no pot faltar un celler. Aquests són els 5 millors d’Espanya.

1- Hotel Abadia Retuerta Le Domaine.

Situat a Valladolid, es va originar en una antiga abadia reconstruïda i és un paradís per als amants de la tranquil·litat. Perfecte per a una escapada gourmet, es diferencia de la resta pel seu guardonat celler Abadia Retuerta Le Domaine.

En ella es guarden joies com el vi blanc Le Domaine, amb presència elegant en copa,
groc pàl·lid lluminós, afruitats i gran riquesa aromàtica, l’entrada de la qual en boca és plena i, el seu repòs, es realitza en barriques noves d’origen francès. El vi Pago Garduña, d’aroma intensa, amb lleugeres notes florals, en nas rotund i subtil entrada en boca, és un vi amb molta personalitat. Una altra de les apostes que ofereix aquest celler és el vi Pago Negralada, amb aromes de fruita negra, fruits vermells i especiats amb nou moscada i clau, estructurat i amb un final afruitat.

Vistas-Elciego
2- Hotel Marquès de Riscal en Elciego

Elciego és un recer entre pobles medievals on la cultura del vi adquireix forma. En aquest escenari es troba l’Hotel Marquès de Riscal, que compta amb el celler més antic de la regió, creada en 1858. L’atracció més gran per als seus hostes és la visita al celler. Destaquen:

- Frank Gehry Selection 2012, amb Denominació d’Origen Rioja, de gran vestit i color, és elegant i amb multitud de matisos com la frescor i la mineralitat de flors i fruita. Elegant en boca i de textura espectacular, posseeix equilibri, llargada i amplitud. Catalogat com el millor vi elaborat a Espanya.

Marquès de Riscal Limousin, amb denominació d’origen Rueda, elegant i color daurat, untuós en boca i notes de fusta torrada, procedeix de vinyes velles en les terrasses més altes del rio Duero. La seva criança es desenvolupa sobre lies i en barriques de roure francès. El battonnage o remoure les lies, es realitza dues vegades per setmana durant el període de criança.

- Baró de Chirel Reserva, de varietat tempranillo, saborós en boca i d’acidesa natural. L’evolució en ampolla està assegurada gràcies a l’altitud de les finques. Les seves vinyes tenen més de cent anys. La verema es realitza manualment i, en arribar al celler, se seleccionen els  raïms sencers buscant tocs de fusta per donar caràcter i profunditat.

thewines06

3- Hotel Hisenda Zorita

En el cor de la vall del Duero es troba Hotel Hacienda Zorita. Fundada en 1933, en els seus orígens era una casa hospitalària i una hisenda de l’ordre dominicana. Ideal per gaudir d’espectaculars exteriors i de les aigües del riu Tormes. El seu restaurant, premi nacional Plato de Oro 2015, acull vins procedents del seu celler de criança de Marquès de la Concòrdia.

En la seva elaboració de vins destaca el Magister, fet amb raïms de la vall del Duero. La criança, en barriques de roure francès, dura 10 mesos. Entre els seus vins destaquen:

- Hacienda Zorita Criança, 100 % Tempranillo, envellit en barriques de roure francès i americà
durant un any. De tons picota i granada, intens en nas i amb aromes afruitats amb lleugers tons de roure francès. Perfecte per acompanyar carns.

- Hacienda Zorita Magister, 60 % Tempranillo, 30% Syrah i 10% Merlot i de la vall del Duero. L’envelliment s’allarga durant any i mig en barriques noves de roure francès Allier. Elegant, complex i de bona estructura. Notes torrefactes i tanins llargs en el post gust. Ideal per acompanyar les carns.

peralada

4- Hotel Perelada

Situat en un entorn de bellesa natural incomparable, destaca per les seves experiències de benestar i el seu celler amb vins únics i irrepetibles, com la Collection Blanc 2013 amb D.O. Empordà i varietats Chardonnay (70 %), Sauvignon Blanc (30 %). La seva elaboració de raïm seleccionat i fermentació a 16º li fa un vi jove criança, amb un envelliment del 8 % en barriques noves d’acàcia. Amb aroma de fruites tropicals, color groc lluminós i rodó en boca, es tracta d’un vi intens i complex.

- Garnatxa de L´Empordà, es tracta de vi dolç que combina la garnatxa vermella i blanca amb vinyes de més de 40 anys i envelliment d’un any en soleres. El most fermenta lentament a baixa temperatura per mantenir tot el sabor. De color ambre fosc i voluptuós en aromes, generós en boca, els seus sabors recorden a espècies i fruita seca.

- Gran Claustro 2009, les seves varietats són Garnatxa (50 %), Cabernet Sauvignon (30 %) i Merlot (20 %). Elaborat amb raïms seleccionats, recollides a mà, gaudeix d’un punt de maduresa òptim.
La seva fermentació aconsegueix una temperatura de 25º i la criança és de 18 mesos en barrica bordelesa nova de roure francès. De color vermell cirera, posseeix aroma de fruita madura i fons especiat.
Rodó en boca, és equilibrat i amb bon envelliment.

espelt
5- Espelt Viticultors

Mas Espelt és una masia restaurada. Envoltada de vinyes ecològiques i d’un olivar, és popular per les visites diàries als seus cellers. L’hotel presumeix d’un gran celler amb vins de terrer entre d’ altres.

Comabruna, la seva vinya plantada a principis del segle XX està formada per sòls de pissarra. El vi de terrer és elegant i envelleix durant any i mig en barril. Vi molt intens, sabors a tòfona i pruna, així com rodó i llarg.

Garnatxa Old Wines, vi negre de cos mitjà. Color robí, amb aroma a violetes i notes de vainilla i herbes, saborós i amb un taní suau.

Solivent, Mediterrani sense roure i 100 % ecològic. En boca, els quatre elements de la naturalesa foc, terra, aigua i aire. Varietats 60 % Lledoner negre (Garnatxa negra), 20 % Monastrell, 20 % Syrah. De color robí, aromes de fruites negres i notes minerals. Complex i amb tanins fins que aporten volum. Profund i elegant.

Per adquirir un vi excel·lent, no dubtis a buscar aquells vins que t’hem suggerit a Grau online, la nostra botiga online de vins, ofereix un ampli ventall de màxima qualitat i amb totes les garanties.

Font de l’imatge: ledomaine, hotel-marquesderiscal, the-haciendas, hotelperalada.com, espeltviticultors

Artículos Relacionados:

-El vi engreixa?

-Els vins preferits per a dones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


nueve × = 9

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>