Els vins preferits per a dones

vins-y-donesEnrere han quedat els vells estereotips que a la dona solament li agraden els vins blancs, dolços i suaus. La veritat és que la dona és cada vegada més exigent amb els vins que consumeix i, encara que hi ha gustos per a tot, sembla que es decanta més pels vins negres. Així conclou l’informe elaborat per Datavin per a l’ “Observatori espanyol del mercat del vi” sobre una mostra de dones procedents de les principals ciutats espanyoles.

Segons aquest informe, el 60% de les enquestades prefereix el vi negre al  blanc i per a moltes representa la seva beguda preferida.

El moment de menjar, a  casa o a fora, és el preferit per degustar vi, segons aquest informe. L’hora de l’aperitiu o a les tardes amb amigues també es presenten com a bons moments per consumir vi.

El que més agrada del vi són els aspectes relacionats amb la salut, especialment que,
consumit amb moderació, té propietats antioxidants i beneficioses per a l’organisme.

Diferents perfils de consumidores

L’estudi realitzat també destaca que la dona té cada vegada més iniciativa a l’hora de triar el vi i que es poden identificar 6 tipus diferents de consumidores:

- Curiosa: té un alt coneixement de vi, li agrada experimentar i tastar noves referències, sempre que siguin vins amb estil i classe. Tria moltes vegades la venda online de vi pel seu alt coneixement. Gotes del Priorat, un vi elegant que segur encaixarà si aquest és el teu estil.

Tradicional: consumeixen més a casa i per als menjars. Es decanten per marques de sempre i representen un 22 % de les consumidores. Un clàssic de Rioja com Ramón Bilbao Crianza no defraudarà a aquest tipus de consumidores.

Lleugera: les seves preferències són vins suaus i refrescants, rosats o blancs amb una imatge fresca i moderna. Un Coll de Roses de DO Empordà és un vi perfecte per a aquest perfil.

Entusiasta: busquen vins competitius, bona relació qualitat – preu. Aposten per una imatge moderna i consumeixen vins a qualsevol moment. Pot encaixar un vi de Toro com Corral de Campanas que sorprèn per la seva original etiqueta i la seva relació qualitat – preu.

- Jove: consumeixen fora de casa principalment i busquen vins  amb estil però suaus i moderns. Ànima, de Raimat, és ideal per a aquest grup.

Indiferent: el seu consum és baix i per a elles el vi representa una beguda més. El preu influeix en l’elecció i el seu consum és baix. Encaixaria un Rioja Campo Viejo, assequible i clàssic.

Comprar vi online es consolida com una bona opció per a qualsevol tipus de consumidora per la seva bona qualitat – preu i tenir accessible un ampli catàleg que permet descobrir noves referències.

En la botiga de vins Grau online poden trobar-se vins per a cada perfil. Es tracta de saber amb quin s’identifica cada persona.

Font de la imatge: Flickr

Articles Relacionats:

-Quan decantar el vi per gaudir-ho més

-8 claus del bon tastador per comprar vi online

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


+ dos = 8

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>