Quan decantar el vi per gaudir-ho més

vi-negre-sombraLa cultura del vi és cada vegada més important en la societat espanyola, i el fet de comprar vi ja no és únicament l’adquisició d’una simple beguda per a l’hora del menjar. El vi és un element bàsic per als amants de la bona gastronomia, que busquen el vi perfecte per a cada ocasió en una botiga de vins online especialitzada i dirigida per experts en enologia.

Comprar vi online és, sens dubte, una excel·lent manera de començar a gaudir d’excel·lents ampolles en la nostra taula, però també és important que s’aprengui com s’ha de tractar el vi per poder degustar en les millors condicions possibles. D’aquesta manera, és possible descobrir matisos que poden arribar a sorprendre molt gratament als seus consumidors.

 

El decantat d’un vi

 

Un dels grans dubtes dels qui s’inicien al món del vi és quan i com ha de decantar-se una ampolla. La veritat és que no existeix una resposta clara per a això, ja que depèn del vi, i del que es vulgui aconseguir fent aquest procés. Per tant, és més adequat assenyalar què s’aconsegueix decantant un vi.

 

Per a què es decanta un vi?

 

La decisió de sotmetre a un vi a aquest procés dependrà, essencialment, de les seves pròpies característiques. De totes maneres, els vins és habitual que es decantin quan l’ampolla pot contenir pòsits generats per la sedimentació pròpia de les ampolles que han tingut un llarg temps de maduració, i que poden ser simples fermentacions sòlides o partícules cristal·lines.

 

En aquest cas, n’hi haurà prou si posem el vi en posició vertical el dia abans de consumir-ho. D’aquesta manera, s’aconsegueix que els pòsits vagin al fons. En obrir-ho, ho dipositarem de manera lenta i amb cura en el decantador per evitar que els pòsits entrin en suspensió. Uns minuts de repòs en el decantador seran suficients perquè el vi estigui en perfectes condicions.

També es decanta el vi per oxigenar-ho, alguna cosa igualment propi dels vins de gran maduració. És possible que aquest procés hagi generat aromes poc agradables, que s’aconsegueixen eliminar ventilant el vi amb cura. Deixar-ho en el decantador i comprovar com l’afecta l’oxigen que rep amb el pas dels minuts serà més que suficient.

 

Finalment, hem de decantar el vi per “obrir-ho”?

 

És a dir, per aconseguir que els vins més joves puguin deixar florir les seves aromes més especials, que moltes vegades no es poden percebre en un primer moment. Per aconseguir això, és necessari que s’aboqui amb molta cura en el decantador, fent-ho girar per les seves parets lentament perquè tingui el màxim contacte possible amb l’aire. D’aquesta manera, s’oxigenarà prou per a deixar translúcid els seus matisos aromàtics més amagats.

 

Et convidem al fet que coneguis la nostra varietat de vins negres, vins rosats, vins blancs, etc. de la nostra botiga online.

Articles Relacionats:

-8 claus del bon tastador per comprar vi online

-Tècniques de degustació en comprar vi online

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


× cuatro = 12

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>