Les millors revistes de vi en paper i a la Xarxa

revista-planetaSegur que, alguna vegada, durant l’últim any, ha visitat una botiga de vins online.
Probablement, hi ha persones que consideren que comprar vi online és millor que fer-ho en el celler habitual. L’oferta és més àmplia i un pot trobar pràcticament qualsevol referència, per molt llunyà que sigui el seu origen; o, sovint, els preus són millors i és possible accedir, directament i al moment de la compra, a les valoracions que els més prestigiosos experts han realitzat sobre una ampolla en qüestió.

A Espanya, ja fa molt que la venda online de vi és un negoci en el qual les transaccions es compten amb nombres de sis zeros i rar és el mes en el qual no apareix una nova botiga de vins i licors a la Xarxa que permet comprar begudes online. Amb tot i dins d’aquest nou context apassionant, fins al més avesat coneixedor necessita referències incontrovertibles per no equivocar-se. Com sempre, les revistes de vi segueixen sent imprescindibles tant en les seves edicions en paper com en les online. He aquí una particular selecció d’elles. No estan totes les que són, però sí són totes les que estan. Detallem les que poden ser considerades les 6 imprescindibles.

La selecció de revistes sobre vi de Grau Online

  • Mi Vino: l’editen (en paper i en la seva edició online) des de Pozuelo de Alarcón i la dirigeix la periodista i gastrònoma asturiana nascuda a Tenerife Sara Cucala. Com a redactor cap, li fa suport Ángel Caballero i el coordinador de tastos és Antonio Candelas. En “Mi Vino” es barregen articles sobre enoturisme, viatges, gastronomia, tendències i, per descomptat, apareix, en cadascuna de les seves edicions (la periodicitat és mensual), una selecció dels vins i les begudes més singulars que el seu audaç equip ha estat capaç de localitzar. Entre l’últim que han publicat, resulta d’especial interès el seu reportatge sobre la sidra. En ell, el coordinador de tastos Antonio Candelas i el redactor Antonio Castillejo repassen els múltiples perquès que converteixen a aquesta singular beguda en alguna cosa que cap gourmet que apreciï ha de perdre’s.
  • Sobremesa: un altre clàssic amb edició també en paper i versió online, que va néixer en 1984 i, des de llavors, ha convertit la professionalitat i especialització en els senyals d’identitat d’un equip, que des del 2007, dirigeix la periodista Mayte Lapresta. Edita 10 edicions a l’any i, en cadascun d’ells, presenta als seus lectors els millors reportatges de gastronomia, tendències de consum i –com no- vins. Entre els seus últims reportatges, va resultar d’especial interès el que van dedicar, a mitjan setembre, a Malta. Un repàs detallat i exhaustiu al molt que ofereix en matèria de gastronomia aquest proper arxipèlag. Segons el seu editor, l’italià Massimo Galimberti, “Sobremesa” és la revista ideal per tot aquell que pretengui estar al dia de tot el que ocorre al món del vi i avançar-se a les tendències de consum. En altres paraules: en “Sobremesa” li expliquen a un amb quins vins encertarà segur i sorprendrà perquè corri a localitzar-los en la seva botiga online de confiança.
  • Vivir el Vino: a “Vivir el Vino” combinen també la seva presència a la Xarxa amb una edició bimestral en paper. Actualitat sobre el sector, interessants reportatges sobre gastronomia i territori o l’aplicació a la viticultura de la més moderna tecnologia s’uneixen a cada número entrevistes, en les quals personatges per tots coneguts (al setembre van escollir al televisiu Carlos Latre) expliquen la seva relació amb el vi i destaquen els seus vins favorits. Amb això, donen als lectors pistes que convé, sovint, aprofitar en la propera visita al celler o botiga de vins online. A Latre, pel que explica, li agraden la garnatxa i treixadura. Probablement, als seus seguidors també els agradin, però, si no les coneixen, és una bona excusa per provar-les. En la revista també hi ha un espai per a l’humor amb la denominada Tira del Tempranillo. De la direcció de la revista s’encarrega, des del 2005, María Díez Nepomuceno.
  • Planeta Vino: “Planeta Vino” és una altra revista sobre vins i gastronomia que s’edita a Madrid. La dirigeix Andrés Proensa i manté l’edició digital i en paper. Aquesta última s’edita cada 2 mesos.
    Uneixen notes de tast sobre vins que sorprenen i no defrauden amb reportatges sobre esdeveniments o activitats vinculades al que es coneix com a cultura del vi. Al setembre, van publicar una completa ressenya sobre les activitats que els diferents cellers amb seu a La Rioja a la ciutat d’Haro van organitzar en el ja famós Barri de l’Estació. En llegir-la (especialment, si un ho fa amb una bona copa de qualsevol dels molts bons “riojas” que sovint recomanen), sembla gairebé com si un es traslladés al mateix esdeveniment.
  • Buena pluma, saber fer i solvència en una altra revista que és també un imprescindible per a tot coneixedor que apreciï. Si un vol aprendre sobre vi i no equivocar-se en la seva propera compra en la botiga online de vins, “Buena pluma” és una bona opció.
  • Malos Vinos: de les 5 revistes sobre vins comentades, “Malos Vinos” és l’única que no té edició en paper i segur que també és la més desconeguda, però això no evita que, entre les 5 recomanades, sigui, sense dubte, la més sorprenent. En “Malos Vinos” no orienten sobre què comprar o amb què sorprendre i tampoc parlen amb prou feines de gastronomia o enoturisme. En “Malos Vinos”, simplement i planament, aconsellen el que no cal comprar mai. Solament per això, per aquesta audàcia especial i el seu afany per dir la veritat sempre, mereix formar part d’aquesta particular selecció de revistes online o en paper en les quals el vi és el protagonista. De dirigir “Malos Vinos” s’encarrega José Luis Becerra i resumeix les seves intencions amb una màxima de Goethe: la vida és massa curta per beure un mal vi. Aquest article està en sintonia amb aquesta opinió. Per això, mai es tracta de vendre un mal vi.

Articles Relacionats:

-Vols estar a l’última en la tecnologia el vi? Noves Apps

-Criteris fonamentals per comprar vi online

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


6 + uno =

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>