8 claus del bon tastador per comprar vi online

tast de viEn comprar vi online poden sorgir dubtes. Conèixer el vi, el seu celler i procés ajudarà a la bona elecció en una botiga de vins online on el client pot quedar-se i gaudir lliurement de la seva compra. Amb pràctica també pot aprendre a treure matisos i valoracions.

Una vegada adquirit cert control del tast és possible anar més enllà per perfeccionar les habilitats. A continuació es resumeixen 8 consells senzills per al tast.

 

Les claus del bon tastador

  1. Ser molt observador. Amb objectivitat s’atén als detalls amb ànim analític i gran observació, sense deixar-se portar per gustos personals.
  1. Tenir curiositat. El tast implica analitzar per conèixer les característiques del vi. El bon tastador busca conèixer el vi en general. L’objectiu és avaluar i descobrir.
  1. Posar tots els sentits. La primera impressió és la que explica. S’ha de confiar en els sentits i seguir la intuïció. El tast requereix, no solament del gust, sinó també de l’olfacte i la vista.
  1. Tenir seguretat. Confiar en la primera intuïció sense por a l’error, és clau per seguir aprenent. És preferible no repetir el mateix tast diverses vegades, per no confondre els sentits.
  1. Utilitzar la copa adequada. La copa de tast ha de ser transparent i permet introduir nas i boca, té forma de pilota o globus per poder airejar el vi cap al nas i percebre les seves notes.
  1. Tenir en compte l’entorn. El sentit de l’olfacte pot afectar-se fàcilment en un ambient carregat, sense ventilació o amb olors. En interiors pot haver-hi ambientadors o perfums i en exteriors, jardins, fum de tabac, etc. que alteren la percepció. Buscar un lloc apartat d’altres olors i no usar perfum pot ajudar-nos.
  1. Conèixer la tècnica. Qüestions tan simples com subjectar la copa poden alterar la temperatura del vi. S’ha de subjectar la copa des de la base, especialment amb els vins blancs o dolços, la temperatura adequada dels quals és entre 6 i 9 graus.
  1. Segueix les fases del tast. El bon tastador segueix uns passos clars. La primera fase del tast és visual, comprovar la neteja i color del vi. La segona és olfactòria, balancejar el vi sense agitar-ho portant les notes cap al nas, ha de repetir-se el pas fins a tres vegades per reconèixer les aromes primàries, secundaris i terciaris. En els primers es percep el tipus de raïm, els segons descriuen la fermentació i els tercers el bouquet propi de l’envelliment. Finalment la degustació, en la qual, després d’un petit xarrup, es mou uns segons el vi cap al paladar i els laterals, traient l’aire pel nas per pujar la seva aroma i finalment empassar-ho.

Aquests breus i senzills consells, seràn molt útils si es vol gaudir dels tasts, podeu acudir a la nostra botiga de vins online per decidir quin vi voleu degustar.

Articles relacionats:

-Tècniques de degustació en comprar vi online

-Els vins més venuts durant aquest 2015

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


3 × dos =

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>