La venda online de vi i els viatges

viEl vi, com també ocorre en el cas de molts menjars, no té el mateix gust igual lluny del seu lloc de procedència. Aquesta afirmació, malgrat tenir part de raó, no és del tot certa. És cert que existeixen poques coses millors que prendre’s un Albariño a Galícia, i si va acompanyat d’una ració de pop o uns bons percebes, molt millor. Però sempre és bona idea portar-se de record una part del lloc en el qual s’han passat uns dies de vacances, per exemple, i quin és millor exemple que una ampolla de vi d’aquesta regió per rememorar-ho.

El vi parla sense poder evitar-ho. Amb la seva aroma i el seu sabor, explica detalls del lloc que el va veure néixer. Per tot això, i per molts altres motius, cada vegada són més els que aposten per viatjar amb un bon vi dins de la maleta, si no sempre pots comprar vi online o també comprar licors online.

A més, moltes vegades, durant un viatge, s’escolten recomanacions sobre un determinat vi, però és probable que no hagi donat temps a provar-ho. Per això, la venda online de vi és també una bona decisió si no es vol deixar passar l’oportunitat de tastar un bon vi.

 

Avantatges de comprar vi online

Si s’opta per això últim, s’evitaran molts contratemps com, per exemple, que es trenqui l’ampolla durant el trajecte, un fet que provocarà una ingrata sorpresa en arribar a casa. És per tot això que apostar per una botiga de vins online assegura que l’adquisició arribarà a l’adreça sol·licitada en òptimes condicions, al mateix temps que es tindrà accés a una enorme quantitat de vins online fins al punt que resultarà difícil decantar-se per un en concret.

Si s’és un veritable amant dels vins, aquest sempre formarà part de qualsevol menú, improvisat o no. No obstant això, sempre hi ha un vi en concret que es vol tenir disponible en el celler, aquell al que no es pot accedir fàcilment perquè no es ven en l’establiment més proper o perquè prové d’un petit celler, per posar un altre exemple possible. El desig més gran de qualsevol enamorat del vi és tastar quants més vins millor, i sentir-se orgullós de tenir-ne a casa així com poder recórrer a ells en un moment especial.

 

Mesures a tenir en compte quan el vi hagi d’anar de viatge

En primer lloc, s’ha de tenir present que el vi va contingut en ampolles, les quals estan realitzades en cristall. Per tant, la fragilitat és la primera premissa a tenir en compte a l’hora de transportar un vi.

D’altra banda, els vins tenen una gran sensibilitat a les altes temperatures i als canvis en el termòmetre, al mateix temps que també noten tan qualsevol vibració com la llum. Per aquestes circumstàncies, és un bon consell que siguin transportats embolicats amb algun material d’embalatge resistent i que no els doni la llum de forma directa.

A més, els vins han d’anar col·locats de manera vertical, i una vegada que estiguin en el lloc al qual han viatjat, és recomanable esperar dos dies per obrir-ho i beure-ho, mentre que si parlem de vins añejos o que són molt delicats, s’haurà d’esperar fins i tot dues setmanes per destapar-los.

En aquest sentit, s’ha de tenir en compte que el viu està viu i, com les persones, també pateix jet-lag, que s’incrementa si ha realitzat un llarg trajecte. Els vins blancs i alguns vins espumosos són sempre més sensibles en aquest sentit.


Comprar online el vi, la millor opció perquè arribi perfecte

Totes les recomanacions que s’han aportat anteriorment no han de tenir-se en compte si adquirim els nostres vins a través d’Internet, atès que les botigues especialitzades en la venda de vins online tenen molt present que han de prendre totes les mesures necessàries perquè el vi acabi a la casa del comprador en òptimes condicions. D’aquesta manera, s’evitaran tot tipus de complicacions.

Així, per exemple, si el desplaçament es produeix amb avió, el primer inconvenient que es produirà és que no totes les companyies aèries tenen les mateixes normes en el transport de vins i les quantitats que es permeten.

A més, caldrà assegurar-se molt bé que l’ampolla està ben embolicada, ja que és molt probable que s’obri la maleta, pensant que és el lloc més adequat perquè viatgi el vi, i es descobreixi que s’ha trencat, amb la consegüent incomoditat que aquest fet implica.

D’altra banda, avui dia existeixen fundes per als vins gràcies a les quals cada ampolla pot viatjar de manera individual. Estan encoixinades, però s’ha de tenir present que, molt probablement, no seran acceptades com a equipatge de mà si es viatja amb avió.

També s’ha de pensar si realment convé que el pes de la maleta ho acapari principalment una de les ampolles de vi que es desitgen transportar. S’haurà de tenir present que una ampolla pesa, en general 1,100 quilograms.

En moltes ocasions s’haurà de pagar un excés d’equipatge, sobretot, si es viatja en un avió d’una companyia low cost, que no sol incloure equipatge pesat dins del preu. Referent a això, també es tindrà en compte que a vegades és preferible pagar aquest excés d’equipatge que manar les ampolles a la destinació desitjada amb una empresa de transport privat, perquè és molt probable que resulti més car que la pròpia ampolla o ampolles de vi.

En el cas que el desplaçament es produeixi amb cotxe, o que el viatge s’hagi de fer amb autobús, s’hauran de prendre mesures de seguretat de la mateixa forma, si es pretén gaudir dels apreciats vins que s’han adquirit, tant si es volen consumir en solitari com si es prefereix l’opció de compartir-los amb familiars o amics. De fet, el vi és un dels millors regals possibles i és ideal com a record de qualsevol viatge.

Articles Relacionats:

Com obrir una ampolla de vi?

Quins són els vins més antics del món?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


4 × = doce

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>