Amb quin tipus de vi puc acompanyar la xocolata?

vi_amb_xocolata
La xocolata és un d’aquests plaers irrenunciables present en nombroses postres i en formats per degustar en porcions, com les tabletes i els bombons. La força del seu sabor fa que ocasions no sapiguem quin és el millor acompanyament per a ella.

Potser pensar a acompanyar una porció de xocolata amb un vi sigui alguna cosa que ens pugui semblar poc apropiat en principi, però els matisos i la complexitat de sabors de tots dos fa que es converteixin en un gran maridatge si aconseguim a combinar la parella perfecta, per a cada ocasió.

No existeix la fórmula exacta per combinar tots dos però sí algunes pautes bàsiques que has de conèixer per gaudir d’una experiència única per al paladar.

Com a norma general, el vi ha de ser almenys tan dolç com la xocolata amb la que ho acompanyem. En cas contrari, el sabor del vi resultaria excessivament amarg o àcid.

Xocolata blanca + Vi Moscato o Chardonnay afruitat

La particularitat de la xocolata blanca és que no conté cacau sòlid. La seva composició a força de llard de cacau li proporciona un sabor més dolç i una textura mantegosa pel que cal buscar un vi suau i delicat per combinar-ho. El vi Moscato i el Chardonnay afruitat són algunes varietats que mariden a la perfecció amb la xocolata blanca. El vi accentua la textura de la xocolata al mateix temps que aquest destaca els tons de fruita del vi.

Els contrastos també són aptes encara que més arriscats. Tot és qüestió de provar fins a trobar la combinació justa.

Xocolata negra + Cabernet Sauvignon

Com més fosca és la xocolata, millor combina amb vins robusts i terrosos com el Cabernet Sauvignon. Els sabors afruitats i el contingut de tanins equilibren el sabor més amarg de la xocolata.

Si parlem d’una xocolata negra amb contingut en cacau no gaire alt (entre el 50% i el 65%) són adequats els vins amb la varietat Merlot, Oporto Vintage o vins de Chianti.

Les xocolates més amargues (a partir del 70% de cacau) presenten un sabor molt intens que requereix un vi de sabor i textura semblant, com podria ser un vi de Bordeaux. 

Xocolata amb llet + Pinot

En el punt intermedi entre la xocolata blanca i el negre es troba la xocolata amb llet, que és cremosa i dolça en proporcions més equilibrades.

Per degustar aquestes xocolates podem decantar-nos per l’aroma a cireres i móres del Pinot Noir o per un vi blanc d’aroma a fruita i floral.

Per als paladars més clàssics la combinació amb Oporto serà una aposta segura, mentre que els més arriscats poden acompanyar-ho amb un espumós.

A la nostra botiga online de vins pots trobar un ampli celler amb vins que harmonitzen a la perfecció amb la xocolata. Només has de navegar per les nostres seccions i comprar el vi online per gaudir-ho a casa teva.

I tu, com combines la xocolata?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


siete − 5 =

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>