La Garoinada a Palafrugell

La Garoinada és una de les primeres campanyes gastronòmiques de les comarques gironines i una de les més conegudes. Va néixer l’any 1992 i pren com a producte principal les garoines, també conegudes com a eriçons de mar o garotes.

La Garoinada se celebra en ple hivern durant les minves de gener quan el mar està tranquil i la garoina està en el seu millor moment.

El proper 18 de gener es donarà oficialment oberta la temporada de Garoines i el 17 de Març es donarà per finalitzada.

En aquesta campanya hi prenen part diferents restaurants de Palafrugell que ofereixen un menú que inclou un entrant de garoines, un segon plat (diferent per a cada edició) i unes postres típiques de la cuina palafrugellenca, tots ells acompanyats amb vins de la D.O.  Empordà com són els del celler Espelt, una de les principals bodegues de la zona amb un reconegut prestigi internacional. A continuació, us volem donar a conèixer els vins que participaran en la Garoinada:

ESPELT VAILET

Un vi de color groc daurat pàl·lid. A l’olfacte hi trobem aromes molt netes a pinya, poma i altres fruites blanques madures. Entrada molt suau en boca, cosa que el fa molt equilibrat, potent i fresc a l’hora. El post gust es agradable i subtil al mateix temps.

 

ESPELT MARENY

Aquest vi és molt floral amb una important presència d’aromes tropicals i raïm. S’hi troben notes especiades i cítriques. Lleuger, amb un pas per boca molt agradable i una acidesa refrescant, amb final fresc i persistent.

 

ESPELT CORALÍ

Característic pel seu color rosat. Aroma intensa i suau de lactis i fruites vermelles madures amb notes especiades lleugeres. L’entrada en boca és sedosa i suau, amb molta densitat, que és manté al mig del paladar amb un final en boca fresc i lleuger.

 

ESPELT VI DIVÍ

Vermell intens, en nas hi trobem notes lleugeres de torrats procedents de botes de roure francès i americà, barrejats amb notes de fruits vermells madurs i d’espècies. L’entrada en boca és voluminosa, d’estructura persistent i lleugerament tànnica, que s’acabarà de suavitzar amb l’envelliment a l’ampolla. Evolucionarà favorablement en els propers 4 anys.

 

Grauonline, la teva botiga de vi online.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


1 + = dos

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>