És el vi un aliment?

El vi forma part de la nostra cultura des de fa uns 6.000 anys, fonamentalment en la franja mediterrània. Probablement el vi és, juntament amb l’aigua i la llet, una de les begudes més antigues que es coneixen. No obstant això, la consideració del vi per la societat ha canviat al llarg de la seva història, però sobretot en les últimes dècades.

10998_81_El_Vino_en_el_Antiguo_Egipto_1_O

Fins als anys 60, el vi estava considerat com un aliment més, molt arrelat en la cultura mediterrània. S’ha estimat que fins al 10% de les calories totals que ingeria l’ésser humà adult, més l’home que la dona, es prenien en forma de vi. A partir dels anys 60, va començar la reducció en el consum de vi, que va ser substituït per altres begudes amb o sense alcohol. Aquest canvi es va deure a l’aparició de potents empreses multinacionals que fabricaven aquestes altres begudes, i que amb noves tècniques de mercat van aconseguir desplaçar el vi del seu lloc natural. A més, a partir dels anys 80, es va produir una associació directa entre vi i addicció. Com a exemple podem citar les campanyes publicitàries de la Direcció General de Trànsit on es mostrava que la suma de tres copes de vi i un cotxe era igual a una ambulància. Com a conseqüència el vi va passar a estar mal vist, el seu consum es va reduir encara més i es va arribar a comparar amb una droga. No obstant això, a meitat de la dècada dels 90 es va començar a parlar dels efectes beneficiosos d’un consum moderat d’aquest en la nostre salut.

149408414

El vi és un aliment. Sí: ¿algú ho dubta? Com aliment té unes propietats organolèptiques ben determinades, molt heterogènies d’un vi a un altre depenent de la varietat de raïm, forma de cultiu, sistema d’elaboració i tipus de criança, el que li dóna un potencial que et fa gaudir molt durant el seu consum. No obstant això, hi ha alguna cosa més que el diferencia de qualsevol altre aliment o beguda: la seva contribució emocional en la seva faceta hedònica, quan adquireix valors culturals i educatius, fa sorgir records i sentiments molt agradables, atrapa percepcions en la nostra pituïtària que són traduïdes en aromes i sabors agradables.

I per concloure, un vi que no us deixarà indiferents i que el podeu trobar a la nostra botiga de vi online :

VCT153Figuero 4 · Roure

100% Ull de llebre / Negre Fi (4 mesos en bóta)

Posseeix un color vermell fosc amb rivets cardenalicis confirmant la seva joventut. Capa intensa i brillant. Al nas ens mostra aromes intensos de maduixa, cirera i mora integrats amb notes elegants nobles de fustes. En boca és potent, amb bona estructura, equilibrat amb suaus tanins i postgust agradable.

Figuero és una bodega familiar, tradicional, que realitza un cultiu respectuós amb el medi ambient, entén el vi com a part de la dieta i com un aliment més. També defensa el consum responsable per part del consumidor.

www.grauonline.cat

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


+ 6 = doce

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>