Els millors vins per acompanyar la carn

vino-comidaDes de Grau Online la vostra botiga de vins i licors us volem comentar els punts essencials per escollir el millor vi per a un menjar.

A l’hora de triar quin vi és l’adequat per acompanyar cada menjar, les opcions normalment es decanten per blanc per al peix i el marisc (encara que l’escumós aquí també juga el seu paper) i el negre per a la carn (depenent de la carn, un rosat). No obstant això, com a coneixedors i amants del vi, s’ha de tenir en compte que cada menjar (exactament igual que cada vi) posseeix una identitat específica que necessita un o un altre complement. S’han de seguir certs consells per escollir un vi: la temperatura, el temps d’aclimatació, la forma de mantenir-lo refrigerat correctament, si cal, o el temps de maduració perfecte d’una ampolla. Per degustar tal com es mereix un plat o una recepta en concret s’ha de vetllar perquè tot el conjunt quedi en harmonia per poder obtenir el màxim gaudiment de cadascun dels plaers.

Amb aquest propòsit i animant a tots els amants del vi a prendre’s temps per a la decisió, el primer de tot és comptar amb un bon catàleg per a qualsevol de les possibilitats: una bona opció per entendre i conèixer en profunditat l’assortiment amb el qual s’explica és investigar una botiga de vins online.

Abans de comprar vi online

En primer lloc, el tipus de carn que s’ha  de degustar. Hi ha molts matisos entre les diferents peces, tant que no té res a veure (com és lògic) la carn de porc amb la de vedella o la carn de caça. Per això, abans de res, el sabor i bouquet del nostre vi ha d’acompanyar al caràcter de la carn en qüestió. Per això, abans de comprar vi online pensant que qualsevol vi negre és bo, cal tenir en compte unes premisses.

En segon lloc, és important fixar-se o contemplar de quina manera estarà cuinada la carn en qüestió. Des del carpaccio fins al rostit, passant per un semicru com el d’un streak tàrtar, tots els factors són importants a l’hora de decidir una opció o una altra.

  • Carn de porc: per a la carn de porc en general, el pinot noir es presenta com una opció molt encertada. Lleuger de cos, però amb una acidesa que li atorga un toc de caràcter i suavitat, servir-lo entre 13º i 16º fa que, amb tota seguretat, s’encerti. Ardhuy Bourgogne, Gramona Pinot Noir, Bassus o Castillo Monjardín són unes opcions excel·lents. Potser, pel seu caràcter ecològic, l’Espelt Solivent amb qualsevol de les seves tres varietats sigui la millor opció, ja que aportarà un toc nou de frescor, naturalitat i originalitat en el menjar. També és una excel·lent opció per a carns a la planxa.
  • Carn de vedella: D’entre totes les opcions, s’ha de posar l’accent principalment en el vi Bosque de Matasnos. Amb un més que notable (i merescut) 94 de puntuació en la Guia Peñín, l’anyada del 2012 es mostra com un autèntic portent a l’hora de suggerir matisos i experiències. Es tracta d’un vi negre de criança ple de matisos inconfusibles que faran incloure’l entre els preferits d’aquells que els agrada apreciar un vi amb personalitat.

Per exemple, un carpaccio és millor acompanyar-lo amb raïm merlot: Abadal 5 és potser l’opció més recomanable per qualitat i preu, encara que vins com Aia Negre o Raimat Merlot són molt recomanables.

Pel cas de la vedella, el raïm merlot acompanya també la carn a la graella.

Per a rostits en general, el millor és Cabernet Sauvignon, ja que acompanya amb la seva excel·lència el concentrat de qualsevol carn després de la seva fornejada. Per exemple, el Rigau Ros Gran Reserva Cabernet Saugvinon, Habla nº 13  o el Catena Alta són un encert segur.

Per a una preparació sucosa i gairebé intacta en l’essència de la carn, és millor un vi rosat que ajudi el plat a mantenir al màxim possible la identitat. El vi rosat, en aquest sentit, ofereix la garantia d’acompanyar sense interferir en el gust propi d’una carn tan exquisida com la que se serveix amb el steak tàrtar. Per al cas del carpaccio, la carn és tan fina que, de fet, necessita un acompanyament molt més ple que l’ajudi a realçar el caràcter, tal com li pot aportar un vi fort. És el cas del steak tàrtar, la seva finura consisteix, precisament, en la “sobrietat”, en el tacte i el gust melós de la carn que no necessita alterar-la massa amb el vi que l’acompanyi.

Si per al cas de la vedella tenim una preparació suau (guisat, filetejat fi i acompanyat de verdures sense moltes salses) una bona opció és també un vi blanc de mig cos com els chardonnay. Espelt Chardonnay, Castillo de Molina o el Augustus Chardonnay  són excel·lents opcions.

  • Pollastre: va bé amb vins joves i preferiblement blancs.
  • Gall dindi: per al gall dindi recomanem un blanc Abadal de raïm Picapoll
  • Be: en molts casos el sabor d’aquest animal depèn de la seva edat. D’un gust més suau quan és jove a un de molt més intens quan és adult, la qüestió de l’edat és un aspecte essencial a l’hora de triar amb quin vi acompanyar-lo. Per a un exemplar jove, el raïm syrah es mostra com una opció òptima. L’Enate Syrah o el Marqués de Griñón Syrah  són opcions segures. Per contra, si l’exemplar és més adult, un vi del raïm Cabernet Sauvignon: Mas la Plana o un Frontera Cabernet.
  • Ànec: per a una carn més contundent entre les aus, com és la d’ànec, un vi amb caràcter, per exemple del raïm cabernet sauvignon és una opció perfecta. En aquest cas és recomanable de nou el Catena Alta per combinar bé amb una carn grassa com la d’aquesta au.

Aquestes premisses poden ser d’ajuda a l’hora de seleccionar els millors vins i licors online per acompanyar un bon plat.

Articles Relacionats:

- El vi engreixa?

- Amb quin tipus de vi puc acompanyar la xocolata?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


+ nueve = 10

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>